WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Onboard με το Yaris GR Rally1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Onboard με το Yaris GR Rally1 (vid)
Πάμε βόλτα υψηλών ταχυτήτων με τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing WRT, Εσάπεκα Λάπι!

Επιστροφή στη δράση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με το… «Grand Prix» του WRC, την περίφημη μάχη της Φινλανδίας. Ένας αγώνας που άλλοτε είχε το παρατσούκλι «το ράλλυ των χιλίων λιμνών». Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του: οι λίμνες γύρω από τη διαδρομή και οι πολύ υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα αγωνιστικά.

Στο video που σας παραθέτουμε δεν εντοπίσαμε λίμνες, παίρνουμε όμως μία γεύση από την ταχύτητα, κι αυτό παρότι δεν αφορά κάποια ειδική διαδρομή όπου τα πληρώματα λειτουργούν… πέρα από τα όρια αλλά το shakedown. Την τελευταία δηλαδή πρόβα πριν τις 22 ειδικές διαδρομές που συνθέτουν τον όγδοο γύρο της σεζόν του 2022 για το WRC.

«Ξεναγός» είναι ένας εκ των τοπικών ηρώων, ο Εσάπεκα Λάπι. Ο Φινλανδός έκανε στο συγκεκριμένο ράλλυ το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 κι εκεί πήρε και τη μοναδική έως τώρα νίκη του στο θεσμό, το 2017.

Εσάπεκα Λάπι

Τώρα, υπό την καθοδήγηση του συνοδηγού του, Γιάνε Φερμ, μας πάει βόλτα στη μήκους 4.48 χιλιομέτρων διαδρομή «Rannankylä». Ο 31χρονος πραγματοποίησε τέσσερα περάσματα, σε δύο από αυτά πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο αλλά τελικά, ήταν δεύτερος, υστερώντας κατά μισό δευτερόλεπτο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και teammate του στην Toyota, Κάλε Ροβάνπερα.

Δείτε λοιπόν τις προσπάθειες του Φινλανδού, δίνοντας προσοχή στις οδηγίες του έμπειρου συνοδηγού του. Ξέρουμε πως κατά πάσα πιθανότητα δε μιλάτε τη γλώσσα αλλά οι διακοπές μετά από τα άλματα και οι αλλαγές στον τόνο της φωνής του, ειδικά τη στιγμή που τα δέντρα βρέθηκαν εφιαλτικά κοντά ενώ το ιαπωνικό αγωνιστικό πήγαινε τέρμα γκάζι.

Περισσότερα πατώντας play…

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!