Σπουδαία συνεργασία της Fantic με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι

Κώστας Παστρίμας
Σπουδαία συνεργασία της Fantic με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι
Η Fantic ανακοίνωσε την πολύ σημαντική συνεργασία με την ομάδα Mooney VR46 στην κατηγορία Moto2.

Η ανερχόμενη εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Fantic ανακοίνωσε μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία με την VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα Mooney VR46 στην κατηγορία Moto2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα φέρει από το Silverstone κιόλας τα λογότυπα της Fantic. Η μοτοσικλέτα θα παραμείνει η γνωστή πρωτότυπη με πλαίσιο της Kalex και ενιαίο κινητήρα της Triumph, ωστόσο στα πλαστικά θα εμφανίζεται η ιταλική μάρκα.

Η Fantic, έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου στις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου με παρουσία στα μεγάλα πρωταθλήματα motocross και enduro και ποιοτικά μοντέλα off-road παραγωγής. Με την συγκεκριμένη κίνηση και τη συνεργασία με τον Βαλεντίνο Ρόσι ανοίγει έναν νέο δρόμο προς τις μοτοσικλέτες δρόμου και τους αγώνες σε ασφάλτινες πίστες, κάτι που ίσως οδηγήσει και σε επέκταση της γκάμας της εταιρείας σε άλλου τύπου μοτοσικλέτες.

Fantic

Εκτός από την άμεση εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, η Fantic ανακοίνωσε επίσης πως το 2023 θα έχει ακόμα πιο στενή σύνδεση με την ομάδα VR46. Θα αναλάβει όλη την τεχνική υποστήριξη της ομάδας και ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Κλαούντιο Τζιοναμπάρνι επέλεξε για Αγωνιστικό Διευθυντή τον Στέφανο Μπεντόν και για Τεχνική Διευθύντρια η Μιλένα Κοερνέρ. Θυμίζουμε ότι αναβάτες της Mooney VR46 Moto2 είναι οι Σελεστίνο Βιέτι και Νίκολο Αντονέλι.

Fantic

Ο Πρόεδρος της Fantic, Μαριάνο Ρομάν, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία με την VR46 Racing Team. Ακολουθούμε ένα σημαντικό μονοπάτι για να «χτίσουμε» μια πιο αγωνιστική προσέγγιση στα προϊόντα μας και αυτό είναι κρίσιμο στοιχείο. Οι δυο μάρκες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος και όραμα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης, έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τους νεαρούς αναβάτες. Είναι ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι και θα είναι τεράστια η στήριξη για εμάς να πετύχουμε τους στόχους μας».

Fantic

Ο Αλέσιο Σαλούτσι, Γενικός Διευθυντής της VR46 και πολύ καλός φίλος του Ρόσι, σχολίασε: «Είναι σημαντική στιγμή για το μέλλον της ομάδας μας στη Moto2. Από τη μία έχουμε την Fantic, μια πρωτοκλασάτη εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών εκτός δρόμου και από την άλλη την VR46 Racing Team η οποία έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία Moto2. Η συνεργασία μας είναι επίσης σημαντική για την Ακαδημία VR46 καθώς έχουμε έναν νέο τεχνικό συνεργάτη να μας στηρίζει και να αναπτύξουμε τα νέα ταλέντα των δύο τροχών».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!