MotoGP: Η ποινή δίνει επιπλέον κίνητρο στον Κουαρταραρό

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η ποινή δίνει επιπλέον κίνητρο στον Κουαρταραρό
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο Σίλβερστον.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σεζόν του MotoGP με ένα σημαντικό μειονέκτημα, στο Σίλβερστον θα χρειαστεί να εκτίσει την ποινή long lap που του επιβλήθηκε για τη σύγκρουση με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στον προηγούμενο αγώνα στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha σε κάποιον από τους τέσσερις πρώτους γύρους του αγώνα θα πρέπει να περάσει από το ενδεδειγμένο σημείο της πίστας, όπου η διαδρομή είναι λίγο μακρύτερη από το μήκος ενός κανονικού γύρου – εξ' ου και η ονομασία «long lap».

Η απώλεια για τον Κουαρταραρό θα είναι της τάξης των 3 δευτερολέπτων, αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η απώλεια σε θέσεις, με δεδομένη τη σχετική δυσκολία που έχει η μοτοσικλέτα της Yamaha στις προσπεράσεις, λόγω χαμηλότερης τελικής ταχύτητας σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, κυρίες εκείνες που έχουν V4 κινητήρα.

Ο Κουαρταραρό όμως είναι ταχύτατος και θεωρείται ότι έχει τις δυνατότητες να υπερκαλύψει το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Γάλλος έχει ήδη τρεις νίκες στο ενεργητικό του φέτος και προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Επίσης, το Σίλβερστον δείχνει να του πηγαίνει, καθώς πέρυσι θριάμβευσε στη βρετανική πίστα.

Στις δηλώσεις του πριν από το GP, ο Κουαρταραρό επισήμανε ότι δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει την περσινή του νίκη αλλά τόνισε ότι θα κατέβει στον αγώνα αποφασισμένος: «Είμαι χαρούμενος που θα επιστρέψω στη σέλα της μοτοσικλέτας. Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκουράστηκα αλλά έκανα και πολλή προπόνηση. Στο μυαλό μου είχα να επιστρέψωστη δράση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πραγματικά ανυπομονώ για το Σίλβερστον, όπου κέρδισα πέρυσι. Αυτήν τη φορα θα είναι δύσκολο, γιατί έχουμε την ποινή long lap. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τα πάω ακόμα καλύτερα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!