MotoGP: Στην Πορτογαλία ο πρώτος αγώνας του 2023

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Στην Πορτογαλία ο πρώτος αγώνας του 2023
Η Dorna αποφάσισε ο εναρκτήριος αγώνας της επόμενης χρονιάς στο MotoGP να πραγματοποιηθεί στο Πορτιμάο.

Τα τελευταία 15 χρόνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ξεκινάει παραδοσιακά στην πίστα Λοσάιλ του Κατάρ στην Αραβική Χερσόνησο. Ο αγώνας μάλιστα είναι νυχτερινός και παρά το γεγονός ότι δεν προσελκύει χιλιάδες κόσμου όπως άλλα Grand Prix, τηλεοπτικά το θέαμα είναι εντυπωσιακό και οι αγώνες συναρπαστικοί.

Το 2023 ωστόσο ο πρώτος αγώνας της χρονιάς δεν θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ καθώς οι άνθρωποι της πίστας έχουν ενημερώσει ήδη την Dorna πως θα προβούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις της πίστας. Αυτό ανάγκασε τους διοργανωτές του πρωταθλήματος να ψάξουν διαφορετικές λύσεις για την εκκίνηση του πρωταθλήματος του 2023, κυρίως εκτός Ευρώπης.

MotoGP

Η Αυστραλία και η πίστα του Philip Island θα ήταν μια καλή περίπτωση έναρξης του πρωταθλήματος, όπως γίνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, ωστόσο η Dorna δεν είδε με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Η μπίλια έπεσε λοιπόν στην Πορτογαλία και την πίστα του Portimao στο Αλγκάρβε. Το αγωνιστικό τριήμερο έχει οριστεί για τις 24-26 Μαρτίου όπου και θα έχουμε την επίσημη έναρξη του 2023.

Πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου θα υπάρξει και ένα τριήμερο επίσημων δοκιμών χειμώνα στην πορτογαλική πίστα με την ημερομηνία ακόμα να αναμένεται. Το οριστικό αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!