Κia: Επιδόσεις supercar για το EV6 GT

Κia: Επιδόσεις supercar για το EV6 GT

Κώστας Παστρίμας
Κia: Επιδόσεις supercar για το EV6 GT
Οι επιδόσεις του νέου ηλεκτρικού crossover Kia EV6 GT κόβουν την ανάσα.

Η Kia παρουσίασε το επιβλητικό της ηλεκτρικό crossover EV6 GT το οποίο δημιουργήθηκε για να συναρπάσει τον οδηγό με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, αλλά και να δείξει το δρόμο προς μια νέα εποχή βιώσιμης μετακίνησης. Το EV6 GT είναι το πιο ισχυρό Kia που φτιάχτηκε ποτέ προσφέροντας επιδόσεις supercar σε ένα premium, άνετο και πολυτελές πακέτο.

Το EV6 GT είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Kia που ξεχωρίζει τόσο στην κατηγορία του όσο και στην κατηγορία τουρισμού. Το EV6 GT συνδυάζει 0-100Km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260Km/h με αυτονομία 424 χιλιομέτρων! Οι μονάδες ισχύος είναι δύο. Ο ένας ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 216 ίππους και είναι τοποθετημένος μπροστά. Το δεύτερο σύνολο 367 ίππων είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος για να παρέχει συνδυασμένη ισχύ 585 ίππων και 740Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς εξασφαλίζοντας βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

kia

Η μπαταρία του Kia EV6 GT έχει χωρητικότητα 77,4kWh και οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V προσφέρουν υψηλή αυτονομία 424 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά. Ο συνδυασμός των σπορ επιδόσεων του αυτοκινήτου, της μεγάλης αυτονομίας και της γρήγορης φόρτισης αναδεικνύουν το EV6 GT σε ένα πραγματικά ικανό GT. Η Kia επίσης, χάρη στο ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος της Ευρώπης IONITY, προσφέρει στους οδηγούς μια ακόμα σημαντική υπηρεσία. Με πρόσβαση σε περισσότερους από 400 σταθμούς φόρτισης σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, με ένα σημείο φόρτισης ανά 120 χιλιόμετρα του ευρωπαϊκού δικτύου αυτοκινητοδρόμων και με 100% καθαρή ενέργεια, οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν μια αξιόπιστη και βιώσιμη διαδικασία ταχυφόρτισης.

kia

Το Kia EV6 GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

kia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!