Κάτι τρέχει με Ducati και Μάρκεθ

Κώστας Παστρίμας
Κάτι τρέχει με Ducati και Μάρκεθ
Η μετακίνηση του Άλεξ Μαρκέθ στην Ducati πυροδότησε συζητήσεις για το μέλλον του... αδερφού του, Μαρκ!

Μια από τις σημαντικότερες μετακινήσεις του 2023 στο MotoGP ήταν εκείνη του Άλεξ Μάρκεθ στην Gresini Ducati. Ο μικρός αδερφός του Μάρκ Μάρκεθ έμεινε 3 χρόνια στην Honda χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο και αποφάσισε το 2023 να κάνει μια εντελώς νέα αρχή στην ομάδα της Ducati.

Η μετακίνηση του Μάρκεθ στην Ducati πυροδότησε μια έντονη συζήτηση για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Ducati να καλωσορίσει στις τάξεις τις τον Άλεξ. Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν ένα καμπανάκι προς την Honda για ανοιχτό «πόλεμο», ενώ άλλοι το πήγαν ακόμα πιο μακριά σκεπτόμενοι ότι ίσως ο απώτερος στόχος της Ducati είναι τελικά ο μεγάλος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ.

MotoGP

Ο Ντάβιντε Ταρντόζι, αγωνιστικός διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του στον Μάρκεθ και με την ευκαιρία της έλευσης του Άλεξ στην ομάδα βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί, αλλά και να αφήσει υπονοούμενα για τον επόμενο στόχο των Ιταλών. Ο Ταρντόζι δεν έκρυψε μάλιστα ότι στο συμβόλαιο του Άλεξ Μάρκεθ δεν υπάρχει εχεμύθεια ως προς τη μοτοσικλέτα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ισπανός είναι ελεύθερος να συζητήσει με τον αδερφό του τις λεπτομέρειες της μοτοσικλέτας.

MotoGP

Μιλώντας στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ισχυρός άνδρας της Ducati σχολίασε την έλευση του Άλεξ, αλλά έριξε και πυροτεχνήματα για τον Μαρκ: «Πιστεύω ότι η Gresini είναι μια υπέροχη ομάδα η οποία θα βοηθήσει τον αναβάτη να δώσει το 100%. Πιστεύω ότι ο Άλεξ μετά από 3 χρόνια στο MotoGP ποτέ δεν έχει δώσει το μέγιστο που μπορεί. Για εμάς είναι μια καλή διαφήμιση στον αδερφό του - αστειεύομαι φυσικά. Ο Άλεξ θα αναφέρει στον αδερφό του τις διαφορές της Ducati και της Honda. Θα δούμε τι θα του πει, θα είναι ευχάριστη έκπληξη. Νομίζω ότι ο Άλεξ θα τα πάει καλύτερα και πει καλά πράγματα για τη μοτοσικλέτα».

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!