Η μοναδική Suzuki Hayabusa Yoshimura SERT Motul

Κώστας Παστρίμας
Η μοναδική Suzuki Hayabusa Yoshimura SERT Motul
Η Suzuki τίμησε τον Σιλβάν Γκουιντολί με μια ειδική έκδοση EWC της Hayabusa.

Η Suzuki ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (EWC) στο τέλος του 2022 (όπως και από το MotoGP) αφήνοντας την πολύ επιτυχημένη ομάδα στα... κρύα του λουτρού. Για να ευχαριστήσει - και ίσως από τύψεις - τον Σιλβάν Γκουιντολί αναβάτη εξέλιξης MotoGP και αγωνιζόμενο στην ομάδα Yoshimura SERT Motul, η Suzuki του ετοίμασε μια ειδική Hayabusa στα χρώματα της ομάδας EWC.

Ο βετεράνος Γάλλος αναβάτης πήρε μέρος σε ένα track day στην πίστα του Donington Park στην Αγγλία και φυσικά ευχαριστήθηκε οδήγηση με μια τόσο εντυπωσιακή μοτοσικλέτα. Η Hayabusa δεν είχε αλλαγές στο τεχνικό κομμάτι με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.340 κ.εκ. να αποδίδει 190 ίππους και 140Nm ροπής, ωστόσο σχεδιαστικά ήταν μοναδική στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας EWC.

suzuki

Ο Γκουιντολί, φανερά ενθουσιασμένος με το δώρο της Suzuki, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Suzuki για αυτήν την Hayabusa, με την οποία γιορτάζουμε τις αγωνιστικές επιτυχίες μας τα τελευταία χρόνια. Στην πίστα, η Hayabusa είναι φανταστική, η απόκριση στο γκάζι είναι τόσο γραμμική και η παροχή ισχύος είναι ομαλή, εμπνέει τόση αυτοπεποίθηση για να πιέσεις όλο και πιο πολύ! Αν και είναι μια νορμάλ μοτοσικλέτα, στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε μια απαιτητική πίστα όπως το Donington Park».

suzuki

Η ομάδα Yoshimura SERT Motul πέρυσι κατάκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με νίκες στο θρυλικό Le Mans και το Bol'Dor. Φέτος προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και οδεύει προς τον περίφημο 8ωρο αγώνα της Suzuka στην Ιαπωνία ως το φαβορί για τη νίκη. Αναβάτες της ομάδας είναι οι Σιλβάν Γκουιντολί, Γκρέκ Μπλάκ και Ξαβιέ Σιμεόν.

suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!