MV Agusta: Τρεις κορυφαίες εκδόσεις από την Reparto Corse (vid)

Κώστας Παστρίμας
MV Agusta: Τρεις κορυφαίες εκδόσεις από την Reparto Corse (vid)
Μόλις 300 μοτοσικλέτες της ειδικής σειράς MV Agusta Reparto Corse θα κατασκευαστούν.

Η Reparto Corse είναι μια εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 2014 από τον τότε Πρόεδρο της MV Agusta Τζιοβάνι Καστιλιόνι και τον ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας Yakhnich Motorsports, Αλεξάντερ Γιάκνιx. Εκείνη την εποχή η RC ανάλαβε να εξελίξει αγωνιστικές εκδόσεις των μοντέλων της ιταλικής μάρκας με στόχο να πάρουν μέρος στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας.

Η MV Agusta όντως πήρε μέρος τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600 στο οποίο συμμετέχει και φέτος με την F3RR και αναβάτες τους Μπαχατίν Σουφούογλου και Νίκι Τούλι. Η Reparto Corse λοιπόν αποφάσισε να σχεδιάσει και τρία μοντέλα παραγωγής της MV Agusta τα οποία είναι τα F3 RC, Dragster RC και Turismo Veloce RC.

MV Agusta

Το κορυφαίο supersport F3 RC είναι ίσως το πιο σημαντικό με την Reparto Corse να έχει βάψει τη μοτοσικλέτα στα αγωνιστικά χρώματα με ένα μεγάλο πράσινο λογότυπο της φίρμας. Στο τεχνικό κομμάτι η εμπρός ανάρτηση έχει αποκτήσει επίστρωση τιτανίου, οι τροχοί είναι κατά 10% ελαφρύτεροι και ο κινητήρας έχει αποκτήσει αγωνιστικές ρυθμίσεις. Η απόδοσή του είναι 147 ίπποι με το βάρος να βρίσκεται στα μόλις 173 κιλά!

MV Agusta

Το Dragster RC είναι το μυώδες naked μοντέλο της MV Agusta. Διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με το F3 RC, ωστόσο η απόδοσή του είναι στους 140 ίππους. Έχει και εκείνο επίστρωση τιτανίου στο εμπρός πιρούνι 43mm της Marzocchi, ενώ εδώ το βάρος είναι ακόμα χαμηλότερο στα 168 κιλά και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250Km/h. Το τελευταίο μοντέλο που ανάλαβε η Reparto Corse είναι το τουριστικό Turismo Veloce. Η επέμβαση της RC εδώ ήταν μόνο στο σχεδιαστικό κομμάτι καθώς η μοτοσικλέτα στο τεχνικό κομμάτι παραμένει ίδια με την έκδοση SCS. Η Reparto Corse τέλος διαθέτει αγωνιστικό κιτ για τα F3 RC και Dragster RC με ειδική εξάτμιση, ελαφρύτερα εξαρτήματα και αγωνιστικές ρυθμίσεις στον κινητήρα.

Βίντεο παρουσίασης της σειράς RC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!