Hyundai και Rolls-Royce φέρνουν το υδρογόνο στις αερομεταφορές

Hyundai και Rolls-Royce φέρνουν το υδρογόνο στις αερομεταφορές

Κώστας Παστρίμας
Hyundai και Rolls-Royce φέρνουν το υδρογόνο στις αερομεταφορές
Η Hyundai θα συνεργαστεί με τη Rolls-Royce για να φέρει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στην αγορά της αερομετακίνησης.

Μια πολύ σημαντική συνεργασία ανακοινώθηκε από την Hyundai και την Rolls Royce στον τομέα του υδρογόνου και της αερομετακίνησης. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να φέρουν την τεχνολογία των κυψελών υδρογόνου στην αγορά των προηγμένων αερομεταφορών (Advanced Air Mobility - AAM).

Οι στόχοι της συμφωνία είναι πέντε και έχουν να κάνουμε με την ανάπτυξη τεχνολογίας συστημάτων ισχύος στο τμήμα AAM της Hyundai, την παραγωγή συστημάτων πρόωσης από την Rolls Royce, την ανάπτυξη ηλεκτρικής πρόωσης βασισμένη στις κυψέλες υδρογόνου και στη διάθεση και κοινή επίδειξη ηλεκτρικών αεροσκαφών με κυψέλες υδρογόνου μέχρι το 2025.

Hyundai

Ο Πρόεδρος της Rolls Royce, Ρόμπ Γουάτσον, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Hyundai Motor Group, γεγονός που παρέχει μια πολύτιμη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει κάθε εταιρεία από τους τομείς της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αγορά Advanced Air Mobility προσφέρει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες και αυτή η συνεργασία υποστηρίζει τις κοινές μας φιλοδοξίες να πρωτοστατήσουμε στην αγορά Advanced Air Mobility. Είναι επίσης μια άλλη πτυχή του ρόλου της Rolls-Royce στην παροχή λύσεων που θα επιτρέψουν στους επιβάτες να ταξιδεύουν βιώσιμα και θα βοηθήσουν στην παροχή μηδενικού άνθρακα έως το 2050».

Hyundai

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης αεροσκάφους είναι σημαντικές και έχουν να κάνουν με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, την αθόρυβη λειτουργία και την αξιόπιστη χρήση στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων.

Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!