Formula 1, Γαλλία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Γαλλία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Έπειτα από μία εβδομάδα κενό, η Formula 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με το GP Γαλλίας, λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ακόμη ένα double-header έχει μπροστά της η Formula 1, με το Grand Prix Γαλλίας να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του δεύτερου μισού της σεζόν. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Πολ Ρικάρ το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και πρόκειται δίχως αμφιβολία για έναν αγώνα μεγάλης σημασίας.

H πίστα έκανε το ντεμπούτο της στην F1 το 1971, με τη σημερινή της μορφή να έχει μήκος 5.842 μέτρα. Την Κυριακή θα δούμε στο Grand Prix 53 γύρους συνολικά, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2019 με 1:32,740.

Αγώνας ύψιστης σημασίας για το πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα έχει πάρει μία πολύ σημαντική τροπή, με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει διαφορά 38 βαθμούς έναντι του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος θέλει πάση θυσία τη νίκη, ώστε να μειώσει τη διαφορά και να πάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα με περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αξιοπιστία, καθώς μετά την εγκατάλειψή του στην Αυστρία, ο Κάρλος Σάινθ αναμένεται να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid λόγω ποινής για αλλαγή κινητήρα. Στο παιχνίδι της νίκης δεν αποκλείεται να μπει και η Mercedes-AMG, καθώς οι αναβαθμίσεις της στους τελευταίους αγώνες, την έχουν φέρει πολύ κοντά στις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari.

H Pirelli ως επίσημος προμηθευτής έχει επιλέξει τις C4 (μαλακή), C3 (μέση) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών για το Grand Prix Γαλλίας. Αυτό αναμένεται να ανακατέψει τις στρατηγικές, καθώς η πίστα του Πολ Ρικάρ φθείρει αρκετά τα ελαστικά.

F1 Γαλλία

Το Grand Prix Γαλλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Όλη η δράση του αγωνιστικού τριημέρου «παίζει» δυνατά στο gMotion by Gazzetta με LIVE τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα.

Πρόγραμμα GP Γαλλίας

Παρασκευή 22 Ιουλίου

15:00-16:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 23 Ιουλίου

14:00-15:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 24 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!