Formula 1, Αυστρία: Ο λόγος που ο Φέτελ δέχθηκε το «τσουχτερό» πρόστιμο

Formula 1, Αυστρία: Ο λόγος που ο Φέτελ δέχθηκε το «τσουχτερό» πρόστιμο
Το ερώτημα στο τι προκάλεσε στον Γερμανό οδηγό της Aston Martin να παραβιάσει το Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικά και να δεχθεί ένα πρόστιμο «μαμούθ» βρήκε απάντηση.

Μετά τον Αγώνα Sprint της Formula 1 στην Αυστρία, οι αγωνοδίκες κάλεσαν στο γραφείο τους τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin. Ο λόγος ήταν πως αποχώρησε πρόωρα από τη συνάντηση των οδηγών που έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην πίστα του Red Bull Ring, δίχως να έχει πάρει σχετική άδεια.

Ως αποτέλεσμα δέχθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ με αναστολή, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως η συμπεριφορά του δεν αρμόζει σε ένα πρότυπο για οδηγούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Φέτελ συνάντησε τον Διευθυντή Αγώνα, Νιλς Βίτιχ, όπου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Μαζί με τους αγωνοδίκες συζήτησαν εκτενώς τα θέματα τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση των οδηγών.

Όπως όμως αναφέρει ο Τεντ Κράβιτς του Sky Sports, o λόγος που ο Φέτελ αποχώρησε από τη συνάντηση ήταν επειδή εκνευρίστηκε για μία συζήτηση που εξελισσόταν ανάμεσα στους οδηγούς για 20 λεπτά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως φαίνεται, υπήρξε μία μεγάλη διαφωνία ανάμεσα σε όλους τους οδηγούς σχετικά με τον τρόπο οδήγησης και αυτό συνεχίστηκε για 20 λεπτά. Ο Σεμπάστιαν καθόταν σε μία άκρη και σκεφτόταν πως η συζήτηση “έκανε κύκλους” και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η πραγματική συζήτηση με τον Διευθυντή Αγώνα. Αφού λοιπόν δεν συζητούσαν τίποτε, τότε αποχώρησε. Πήγε αργότερα στον Διευθυντή Αγώνα και τα βρήκανε, γι’ αυτό πήρε το πρόστιμο με αναστολή και όχι τίποτα άλλο».

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε προϊδεάσει πως ένα από τα θέματα που θα συζητούσαν οι οδηγοί ήταν το γεγονός πως στο Σίλβερστον είχαν κατά τη γνώμη του υπάρξει αντικανονικές κινήσεις, οι οποίας δεν τιμωρήθηκαν. Μάλιστα άφησε υπόνοιες πως ορισμένοι οδηγοί ευνοούνται από τους αγωνοδίκες.

Όσον αφορά τον Φέτελ, το Grand Prix Αυστρίας είναι ακόμη ένας αγώνας στο 2022 που θέλει να ξεχάσει, καθώς τερμάτισε στη 17η θέση. Ο Λανς Στρολ τερμάτισε επίσης εκτός 10άδας, κάτι που σημαίνει πως η Aston Martin δεν βαθμολογήθηκε στο Σπίλμπεργκ και παρέμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!