Formula 1: Ο Αλόνσο θέτει ζήτημα εύνοιας οδηγών από τους αγωνοδίκες

Formula 1: Ο Αλόνσο θέτει ζήτημα εύνοιας οδηγών από τους αγωνοδίκες
Ο Ισπανός οδηγός της Alpine πιστεύει ότι στον τελευταίο αγώνα της F1 δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί.

Η κόντρα του Φερνάντο Αλόνσο με τους αγωνοδίκες της Formula 1 συνεχίστηκε και μετά το Grand Prix Μ. Βρετανίας. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine έχει δεχθεί αρκετές ποινές εντός του 2022, για τις οποίες ήταν αρκετά επικριτικός στις αντιδράσεις του. Στον αγώνα του Σίλβερστον είδαμε εντυπωσιακές μάχες ανάμεσα στους Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG.

Στον 45ο γύρο ο Μεξικανός στο τελευταίο σικέιν βγήκε εκτός πίστας και κατά την επιστροφή του σε αυτή ώθησε εκτός τον Μονεγάσκο. Ο Χάμιλτον με έναν πολύ έξυπνο τρόπο τους προσπέρασε και τους δύο, όμως ο Πέρεζ στη στροφή 3 του επόμενου γύρου τον προσπέρασε βγάζοντάς τον εκτός πίστας. Ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός έπεσε από τη 2η στην 4η θέση.

Έπειτα από πολλά συμβάντα στο 2021, η FIA είχε ξεκαθαρίσει ενόψει της φετινής χρονιάς πως οι οδηγοί στις μάχες τους πρέπει να δίνουν χώρο και να μην ωθούν τους αντιπάλους τους εκτός πίστας. Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το γεγονός πως δεν δόθηκαν ποινές και στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας, θέλησε να θίξει το θέμα αυτό.

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε στη συνάντηση των οδηγών. Ειλικρινά, είδα τον αγώνα τη Δευτέρα, είδα τη μάχη ανάμεσα στους Σαρλ Λεκλέρ, Λιούις Χάμιλτον και Σέρχιο Πέρεζ. Φυσικά και η μάχη ήταν φανταστική να τη βλέπεις από την τηλεόραση και για εμένα επίσης να το βλέπω μέσα από το μονοθέσιο. Στην αρχή της χρονιάς, το να βγαίνεις εκτός πίστας δεν επιτρεπόταν. Ήταν ξεκάθαρο. Τώρα το να βγαίνεις εκτός πίστας και να μπορείς να μάχεσαι στην επόμενη στροφή επιτρέπεται. Αυτό είναι μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκαθαριστεί αυτό», ανέφερε ο Ισπανός.

Εκτός από το συμβάν ανάμεσα στον Πέρεζ και στον Χάμιλτον, είδαμε στον τελευταίο γύρο του αγώνα τον Μαξ Φερστάπεν να ωθεί εκτός πίστας τον Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός ήταν στην εξωτερική και είχε την εμπρός αεροτομή του ακριβώς πίσω από τον εμπρός τροχό του Ολλανδού.

Το γεγονός πως δεν τιμωρήθηκε ο Ολλανδός προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Αλόνσο: «Πρέπει να το συζητήσουμε. Προφανώς όταν είσαι δίπλα-δίπλα και ωθείς κάποιον εκτός πίστας, υπάρχουν κάποια διαφορετικά σενάρια, διαφορετικές κινήσεις και διαφορετικές στροφές. Είναι πάντα δύσκολο να κρίνεις. Αλλά μας έχουν πει πως αυτό που ελέγχεται είναι η λευκή γραμμή. Στο Σίλβερστον αυτό δεν ίσχυε. Στο Μαϊάμι, βγήκα εκτός πίστας σε μία στροφή και απέκτησα πλεονέκτημα όπως λέει η FIA και πρέπει να φαντάστηκαν πως το έκανα αυτό, γιατί έδωσα πίσω το πλεονέκτημα. Τώρα ήταν ξεκάθαρο πως υπήρξε πλεονέκτημα και δεν υπήρξε καμία ποινή. Είμαι πολύ μπερδεμένος».

F1 Αυστρία

Φωτογραφίες: Redbull/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!