Η Ducati DesertX τα βάζει με τους αμμόλοφους στην Αφρική (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Ducati συνεχίζει να βάζει δύσκολα στο νέο της DesertX αυτήν τη φορά στην έρημο της Τυνησίας.

Η DesertX είναι η πρώτη προσπάθεια της Ducati στον κόσμο του off-road και μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Η μοτοσικλέτα περιπέτειας έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της σε πολλές περιστάσεις, αλλά η Ducati δεν σταματάει εκεί. Αυτήν τη φορά δύο DesertX με αναβάτες τους Βοτόριο Βεγκέτι και Αλεσάντρο Ρουόσο, βρέθηκε στην Τυνησία για μια μοναδική περιπέτεια στην χώρα της Αφρικής.

Η εκκίνηση του ταξιδιού δόθηκε στο Τοζεούρ, συνεχίστηκε μέχρι το Ντούς και το Κάμπο Αμπνελπουλά πριν γίνει η επιστροφή στο Τοζεούρ. Οι αναβάτες απόλαυσαν τις απαιτητικές χωμάτινες διαδρομές, τους φιδίσιους ασφάλτινους δρόμους, ενώ πάτησαν τα ελαστικά τους και στην άμμο της ερήμου. Στη διάρκεια του ταξιδιού ανακαλύπτουν τις αρετές της μοτοσικλέτας, ιδιαίτερα στις εκτός δρόμου διαδρομές όπου τα ηλεκτρονικά, οι αναρτήσεις και πλαίσιο λειτουργούν άψογα.

Η DesertX είναι εξοπλισμένη με τον δικύλινδρο V2 κινητήρα 937 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 92Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-By-Wire και αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως επιλογές οδήγησης, σύστημα ελέγχου της σούζας, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου στο φρένο του κινητήρα, quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και Cruise Control. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 46mm εμπρός πλήρως ρυθμιζόμενο και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με το βάρος της μοτοσικλέτα να φτάνει τα 223 κιλά γεμάτη.

Απολαύστε την περιπέτεια των Ιταλών αναβατών στην πανέμορφη χώρα της Τυνησίας.