Επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής Ducati MotoE

Κώστας Παστρίμας
Επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής Ducati MotoE
Η Ducati έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία της αγωνιστικής ηλεκτρικής μοτοσικλέτας MotoE.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τη στιγμή που η Ducati ανακοίνωσε πως ξεκινάει την εξέλιξη της ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσικλέτας με την οποία θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE το 2023 και ήδη έχουμε τα πρώτα επίσημα στοιχεία της μοτοσικλέτας. Η Ducati V21L όπως είναι η κωδική ονομασία του μοντέλου, είναι το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτρικό δίκυκλο της ιταλικής μάρκας και από αυτά που δείχνουν τα στοιχεία, είναι μια γνήσια σπορ μοτοσικλέτα Ducati.

Βασικό στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την Ducati. Η ισχύς είναι στους 150 ίππους με τη ροπή να φτάνει τα 140Nm. Αυτά τα νούμερα επιτρέπουν στη μοτοσικλέτα να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 275Km/h, όπως μετρήθηκε στην πίστα του Μουτζέλο. Στο κομμάτι της μπαταρίας, η βάση είναι από ανθρακονήματα και η χωρητικότητα φτάνει τις 18kWh στα 800 volt. Έχει ενσωματωμένη φορτιστή 20kW και μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 45 λεπτά. Το βάρος της μπαταρίας είναι 110 κιλά.

Ducati

Το πλαίσιο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι το γνωστό μονοκόκ, αλουμινένιο βάρους μόλις 3,7 κιλών. Η γεωμετρία είναι παρόμοια με την αγωνιστική MotoGP μοτοσικλέτα και συνεργάζεται με κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins που συναντάμε στην Panigale Superleggera V4. Τα φρένα είναι της Brembo με υπερμεγενθυμένα όλα τα στοιχεία τους. Οι δίσκου είναι 338,5mm, οι τρόμπες είναι μεγαλύτερες, το ίδιο και οι δαγκάνες, καθώς έχουν δύσκολο έργο να ακινητοποιήσουν μια πολύ γρήγορη μοτοσικλέτα βάρους 225 κιλών!

Ducati

Ο Πρόεδρος της Ducati, Κλαούντιο Ντομενικάλι, οδήγησε τη νέα MotoE μοτοσικλέτα και ενθουσιάστηκε με αυτό που κατάφερε η ομάδα εξέλιξης: «Πριν μερικές εβδομάδες είχα την μοναδική ευκαιρία να οδηγήσω την ηλεκτρική Ducati MotoE στην πίστα και αμέσως ένιωσα ότι ζω μια ιστορική στιγμή. Ο κόσμος περνάει μια περίπλοκη περίοδο και η βιωσιμότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τις εταιρείες που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αν θέλουν να διατηρηθεί η ισορροπία στον πλανήτη. Ως Ducati, αφουγκραστήκαμε αυτήν την ανάγκη και ψάξαμε να βρούμε μια πρόκληση η οποία θα μας επέτρεπε να συμβάλλουμε στην μείωση των ρύπων και την ίδια στιγμή να διατηρήσουμε το αγωνιστικό μας DNA. Αποφασιστικά συμφωνήσαμε να εξελίξουμε την πιο αποδοτική ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσικλέτα με την παρούσα τεχνολογία και να τη χρησιμοποιήσουμε ως πείραμα για τις μοτοσικλέτες του μέλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μόλις κάθισα στη μοτοσικλέτα φάνηκε η ποιότητα της δουλειάς που έγινε από την ομάδα και μόλις επέστρεψα στο γκαράζ αισθάνθηκα περηφάνια ότι για μια ακόμα φορά πετύχαμε το στόχο μας».

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!