Formula 1, Αυστρία: Στα μαλακά Λεκλέρ, Φερστάπεν και Χάμιλτον, δεν αλλάζει η κατάταξη

Formula 1, Αυστρία: Στα μαλακά Λεκλέρ, Φερστάπεν και Χάμιλτον, δεν αλλάζει η κατάταξη
Οι αγωνοδίκες επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα με αναστολή στους οδηγούς που παραβίασαν τους κανονισμούς parc ferme.

Τέλος καλό όλα καλά για τον νικητή του Grand Prix Αυστρίας, Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, τον δεύτερο στην κατάταξη Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και τον τρίτο, Λούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG F1, που είχαν κληθεί σε απολογία από τους αγωνοδίκες.

Και στις τρεις περιπτώσεις, η παραβίαση του άρθρου 12.2.1 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, που αφορά στο καθεστώς Parc Ferme, δεν είχε να κάνει με τα μονοθέσια αλλά παράνομη είσοδο των βοηθών/φυσιοθεραπευτών τους.

Έτσι και στις τρεις περιπτώσεις, οι αγωνοδίκες το πάνελ των οποίων στην Αυστρία αποτελείται από τον Τιμ Μάγιερ, τη Σίλβια Μπελό, τον Βάλτερ Γιόμπστ και των Ενρίκε Μπερνόλντι ως εκπρόσωπο των οδηγών, επέβαλλαν χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 10.000€ και μάλιστα με αναστολή!

FIA

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα επίσημα έγγραφα της FIA, οι κανονισμοί αυτοί αποσκοπούν στο «…να μη δοθεί κάτι στους οδηγούς πριν το προβλεπόμενο βάσει κανονισμών ζύγισμά τους μετά το τέλος του αγώνα». Οι ποινές είναι με αναστολή για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν της του 2022.

Έτσι λοιπόν, η τελική κατάταξη του Grand Prix Αυστρίας αλλά και οι βαθμολογίες που προέκυψαν μετά το πέρας της καρό σημαίας, παραμένουν ως είχαν.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!