WEC: To Hypercar της Ferrari για πρώτη φορά στην πίστα (vid)

WEC: To Hypercar της Ferrari για πρώτη φορά στην πίστα (vid)
Το πολυαναμενόμενο αγωνιστικό των Ιταλών πραγματοποίησε το πρώτο του shakedown, με το πρόγραμμα εξέλιξης να τίθεται σε ισχύ.

Το νέο Le Mans Hypercar της Ferrari πάτησε για πρώτη φορά πίστα, με την ιταλική ομάδα να δίνει στη δημοσιότητα μία νέα επίσημη φωτογραφία του. Η προετοιμασία της Ferrari για την είσοδο στο WEC το 2023 στην κατηγορία Hypercar περνάει πλέον στο στάδιο δοκιμών.

Από τη φωτογραφία βλέπουμε τη σιλουέτα του αγωνιστικού που είναι «ντυμένο» με καμουφλάζ ώστε να μην διακρίνουμε τις λεπτομέρειές του. Αυτό που κεντρίζει άμεσα το ενδιαφέρον είναι η γιγαντιαία πίσω αεροτομή που διαφέρει σημαντίκα με τα υπόλοιπα LMH αγωνιστικά που έχουμε δει από τις Toyota Gazoo Racing, Peugeot Sport και Glickenhaus Racing.

H Ferrari πραγματοποίησε το πρώτο της shakedown στην πίστα της στο Φιοράνο, με τον εργοστασιακό οδηγό του τμήματος GT, Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι, να είναι πίσω από το τιμόνι. Οι πρώτες δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει ένα εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης το οποίο θα διεξαχθεί σε διάφορες πίστες στην Ευρώπη.

Από τις δοκιμές του νέου Le Mans Hypercar βγήκε στο φως της δημοσιότητας βίντεο, με το ιταλικό θηρίο να κάνει βόλτες στην πίστα του Φιοράνο. Από τον ήχο που παράγει, δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν θα φοράει V6 ή V8 κινητήρα, όμως το σίγουρο είναι πως το κινητήριο σύνολο θα διαθέτει τούρμπο και υβριδικό σύστημα.

Το 2023 η Ferrari εισέρχεται στην κορυφαία κατηγορία του WEC, όπου θα έχει για αντιπάλους της Toyota, Peugeot, Glickenhaus, Cadillac και BMW.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!