Formula 1, Έκλεστον: «Δεν είμαι ρατσιστής, ο Χάμιλτον ξεχνάει»

Formula 1, Έκλεστον: «Δεν είμαι ρατσιστής, ο Χάμιλτον ξεχνάει»
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον Νέλσον Πικέ.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μ. Βρετανίας ένα βασικό θέμα συζήτησης πριν ξεκινήσει η δράση στην πίστα ήταν η ρατσιστική επίθεση του Νέλσον Πικέ προς τον Λιούις Χάμιλτον. Ο κόσμος της Formula 1 ασχολιόταν με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Μπέρνι Έκλεστον, είχε υπερασπιστεί τον Βραζιλιάνο.

Εκτός αυτού, ο Βρετανός υπερασπίστηκε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, δηλώνοντας μάλιστα πως θα «έτρωγε σφαίρα για εκείνον». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έκπληξη στο paddock της Formula 1, με τον Χάμιλτον να καλεί τα ΜΜΕ να μην δίνουν βήμα σε ανθρώπους που «../αγαπούν τον πόλεμο και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι θετικό στον κόσμο», ώστε να κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

Λιούις Χάμιλτον

Τα λεγόμενα του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και οδηγού της Mercedes-AMG, έφτασαν στα αφτιά του Έκλεστον, ο οποίος θέλησε με δηλώσεις του στη Blick να του απαντήσει: «Ο Λιούις έχει ξεχάσει πολλά. Όταν η Mercedes δεν ήθελε να τον πληρώνει αυτά που ζητούσε, αμέσως είπα πως θα πλήρωνα εγώ τη διαφορά. Η Formula 1 χρειάζεται έναν μαύρο οδηγό, έναν Κινέζο και μία γυναίκα».

Ο 91χρονος εμφανίστηκε στην εκπομπή Uncensored και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χάμιλτον, ο οποίος υποστήριξε πως έχουν υπάρξει ρατσιστικές συμπεριφορές εντός της Formula 1: «Αυτά είναι ανοησίες. Αν αναφέρεται σε εμένα, εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Πρέπει να σκεφτεί λίγο πως ο πατέρας του κι εγώ συζητούσαμε πριν από λίγο καιρό να συνεργαστούμε. Δεν είμαι ρατσιστής. Το αντίθετο μάλιστα και το να λέει κάποιος αυτό, είναι τρελό».

Μπέρνι Έκλεστον

Επιπλέον ο Έκλεστον θέλησε να υπερασπιστεί τον Νέλσον Πικέ: «Ο Νέλσον δεν θα έλεγε ποτέ τίποτα κακό, σίγουρα. Μάλλον δεν είναι επιτρεπτό στην Ευρώπη αυτό που είπε, αλλά πιθανότατα δεν είναι κάτι το απαράδεκτο αν το πεις στη Βραζιλία».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!