Formula 1, Χάμιλτον: «Η οδήγηση στο Σίλβερστον σε κάνει να ανατριχιάζεις»

Formula 1, Χάμιλτον: «Η οδήγηση στο Σίλβερστον σε κάνει να ανατριχιάζεις»
Στην επιστροφή του στην πίστα του Σίλβερστον, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νιώθει αναζωογονημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Στον εντός έδρας αγώνα του, ο Λιούις Χάμιλτον θέλει μία θετική εμφάνιση ώστε να συνεχίσει το σερί καλών αποτελεσμάτων. Το 2022 έχει αποδειχθεί μία δύσκολη σεζόν τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Mercedes-AMG, με τη W13 E Performance να μην είναι σε θέση να διεκδικεί νίκες.

Η Formula 1 επέστρεψε στο Σίλβερστον για το Grand Prix Μ. Βρετανίας, έναν αγώνα που ο Χάμιλτον έχει κερδίσει 8 φορές. Μετά τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, ο Βρετανός αναφέρθηκε στην αίσθηση της οδήγησης σε μία από τις αγαπημένες του πίστες.

«Είναι μία πίστα με λεία επιφάνεια οδοστρώματος και μοιάζει με αυτή της Βαρκελώνης. Είναι η καλύτερη διαδρομή να οδηγείς. Η οδήγηση στο Σίλβερστον σε κάνει να ανατριχιάζεις αν και φέτος παλεύουμε λίγο με το μονοθέσιο. Ο ρυθμός αγώνα μας δεν είναι τόσο καλός όσο των άλλων ομάδων αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά», ανέφερε ο Χάμιλτον.

Λιούις Χάμιλτον

Η Mercedes έφερε στον αγώνα του Σίλβερστον ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων που φαίνεται πως την έφερε πιο κοντά στις Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. Μάλιστα στο FP2 o Χάμιλτον είχε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Το γεγονός πως οι αναβαθμίσεις λειτουργούν επιβεβαίωσε ο Χάμιλτον, αλλά τονίζει πως οι αναπηδήσεις τον δυσκολεύουν αρκετά: «Φαίνεται πως κάναμε ένα ακόμη βήμα μπροστά με τις αναβαθμίσεις. Έχω καλή αίσθηση από το μονοθέσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε ακόμη αρκετές αναπηδήσεις, όχι απαραίτητα στις ευθείες αλλά και στις στροφές».

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του τριημέρου είναι και ο teammate του Τζορτζ Ράσελ: «Ο ρυθμός αγώνα μας είναι πολλά υποσχόμενος. Όταν στο τέλος τα ελαστικά είχαν έρθει σε καλή θερμοκρασία, ήμασταν πολύ γρήγοροι, κινούμασταν ταχύτερα των Ferrari. Μέχρι το τέλος βελτιώναμε το χρόνο μας συνεχώς. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο, βλέπουμε τα θετικά σημάδια».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!