Formula 1: Ο Βολφ ζητά πράξεις κατά του ρατσισμού και όχι αναρτήσεις στο Instagram

Formula 1: Ο Βολφ ζητά πράξεις κατά του ρατσισμού και όχι αναρτήσεις στο Instagram
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG δεν επιθυμεί μόνο μηνύματα κατά του ρατσισμού από τις αντίπαλες ομάδες της F1, αλλά πιστεύει πως ήρθε η ώρα για πράξεις.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος της Formula 1 αντίκρισε δύο περιστατικά ρατσισμού, τα οποία ήταν πολύ διαφορετικής φύσεως. Πρώτα είδαμε τον Γιούρι Βιπς της Ακαδημίας της Red Bull να χρησιμοποιεί ρατσιστική γλώσσα ενώ έπαιζε videogames σε ζωντανή μετάδοση. Ως αποτέλεσμα ο Εσθονός έχασε τη θέση του στη Red Bull Racing, όμως συνεχίζει να αγωνίζεται στη Formula 2 και να είναι μέλος της Ακαδημίας της.

Από την άλλη, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Νέλσον Πικέ έκανε ρατσιστική επίθεση στον Λιούις Χάμιλτον. Η στήριξη που είχε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα social media ήταν τεράστια, με τον Βραζιλιάνο να ζητά με ανακοίνωσή του συγγνώμη, δίχως όμως να παραδέχεται το λάθος του.

Λιούις Χάμιλτον

H Formula 1 αγωνίζεται αυτό το τριήμερο στην Αυστρία και το ζήτημα αυτό παραμένει θέμα συζήτησης. O επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, θέλησε να μιλήσει για το πρόβλημα του ρατσισμού στο σπορ, αναφερόμενος σε ιστορίες που του ανέφερε η γυναίκα του Σούζι, όταν αγωνιζόταν με τον Χάμιλτον σε νεαρή ηλικία.

«Γνωρίζω από εμπειρίες της γυναίκας μου που αγωνίστηκε μαζί με τον Χάμιλτον και συνεχώς τον χαρακτήριζαν με τις λέξεις που δεν θες να ακούς σήμερα. Αυτές οι συμπεριφορές ήταν μέρος της ζωής του όσο μεγάλωνε, του έχουν αφήσει σημάδια και γι’ αυτό χρειάζονται σκληρές απαντήσεις και δράσεις. Ελπίζω πως οι άλλες ομάδες δεν θα σιωπήσουν αλλά θα ακολουθήσουν. Δεν μιλάω μόνο για μερικές αναρτήσεις στο Instagram, αλλά να δεσμευθούν με πραγματικές πράξεις και τους απαραίτητους πόρους», ανέφερε ο Αυστριακός στο ITV.

Τότο Βολφ

Ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes-AMG ανακοίνωσαν δωρέα της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ευρώ στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μ. Βρετανίας και στη Βασιλική Ακαδημία Μηχανολογίας με στόχο να δοθούν υποτροφίες σε ανώτατα τμήματα μηχανικής σε γυναίκες και μαθητές που έρχονται από κοινότητες μειονοτήτων.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!