Ιταλική Formula 4: Συνέχεια στη Βαλελούνγκα για τον Μαρκογιάννη

Ιταλική Formula 4: Συνέχεια στη Βαλελούνγκα για τον Μαρκογιάννη
Ο ταλαντούχος οδηγός θα εκπροσωπήσει ξανά τη γαλανόλευκη στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth συνεχίζεται, με το σκηνικό να μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, όπου διεξάγεται ο τέταρτος γύρος της σεζόν του 2022 και δεύτερος συμμετοχής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

Μετά την πρεμιέρα διαρκούς αναρρίχησης στο Σπα, ο 17χρονος επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της CRAM Motorsport, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Το ιταλικό σιρκουί δεν αποτελεί ταξίδι στο άγνωστο για τον Τζώρτζη, αφού πέραν των περυσινών επισκέψεων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, έκανε και μία ημέρα δοκιμών πριν αρχίσουν οι επίσημες διαδικασίες, επιδιώκοντας να βρει το ιδανικό set-up αλλά και να εξοικειωθεί περαιτέρω με το νέας γενιάς μονοθέσιο.

Τι λέει ο Έλληνας οδηγός

Μετά από τρεις αγώνες με το νέας γενιάς μονοθέσιο, νιώθεις πως έχεις πλέον αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του;

Όπως ήταν φυσικό, καθ’ όλη την διάρκεια του αγωνιστικού τριήμερου στο Spa σημειώναμε σταθερή πρόοδο, καθώς εξοικειωνόμουν διαρκώς με το μονοθέσιο. Με την βοήθεια και σκληρή δουλειά της ομάδας, κατορθώσαμε να καταλήξουμε σε ένα ικανοποιητικό setup που μου επέτρεψε να πιέσω το μονοθέσιο στα όριά του – κυρίως στον δεύτερο αγώνα. Ωστόσο, ερχόμενος σε μία γνωστή για εμένα πίστα, θεωρώ πως έχοντας την βάση αυτή θα είμαι σε θέση να αντιληφθώ πλήρως τις διαφορές που έχει το νέο μονοθέσιο.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Πριν τους αγώνες της Vallelunga, υπήρχε ένα μονοήμερο τεστ εκεί. Πάνω σε ποιους τομείς θα επικεντρώθηκε το πρόγραμμά σου;

Κύριος στόχος της μονοήμερης δοκιμής ήταν να δουλέψουμε με την ομάδα μου τόσο στο μονοθέσιο όσο και στην προσαρμογή της οδήγησής μου, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο. Έτσι θα είμαι σε θέση να καταταγώ σε υψηλότερες θέσεις για τους αγώνες, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο, σε μία πίστα όπου το προσπέρασμα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο. Επιπρόσθετα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει αυξημένη φθορά στα ελαστικά, παράγοντας που θα επηρεάσει σημαντικά τον τελευταίο αγώνα του τριημέρου, συνεπώς οι προσομοιώσεις αγώνα ήταν άλλος ένας τομέας πάνω στον οποίο δουλέψαμε.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της πίστας της Vallelunga;

Πρόκειται για πίστα με γρήγορες, παρατεταμένες στροφές στα πρώτα δύο κομμάτια, τα οποία ακολουθούνται από ένα ιδιαίτερα στενό και τεχνικό τελευταίο τομέα. Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση των εμπρός ελαστικών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της υποστροφής με την φθορά τους. Λόγω του μικρού πλάτους της δεν διευκολύνει προσπεράσματα, γεγονός που ρίχνει περισσότερη βαρύτητα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Πέρυσι είχες τρεις αγώνες όπου κέρδισες πολλές θέσεις. Πόσο σημαντικό είναι να καταφέρεις να πλασαριστείς ψηλότερα στις κατατακτήριες δοκιμές και ποιο είναι το κλειδί για αυτό;

Πέρυσι αντιμετώπισα διάφορα ζητήματα στις κατατακτήριες που με τοποθέτησαν σε χαμηλότερες θέσεις εκκίνησης για τους τρεις αγώνες. Αρκετές φορές χρειάστηκε να ρισκάρω για να κερδίσω θέσεις κατά την διάρκεια του αγώνα και θεωρώ ότι δεδομένων των θέσεων εκκίνησης, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Ωστόσο φέτος στοχεύουμε σε δύο καλύτερα σκέλη κατατακτήριων δοκιμών, με κλειδί το σωστό set up του μονοθεσίου που θα μου επιτρέψει να αναρριχηθώ περεταίρω στην κατάταξη των αγώνων. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια και συγκέντρωση από πλευράς του οδηγού, καθώς πρόκειται για μια πίστα που δεν συγχωρεί λάθη.

Ποιος είναι ο στόχος σου για αυτό το αγωνιστικό τριήμερο;

Στόχος είναι να αποδώσουν καρπούς οι κόποι που κατέβαλα σε συνεργασία με την ομάδα στο Spa αλλά και στο διήμερο δοκιμών στην Imola τον περασμένο Απρίλιο. Οι ενδείξεις είναι θετικές συνεπώς αν κατορθώσουμε να αποφύγουμε λάθη και να συνεχίσουμε να πιέζουμε, θεωρώ πως θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Πληροφορίες Πίστας

Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
Γύρος 4, 2-3.7.2022
Μήκος: 4.085m
Στροφές: 15
Διάρκεια αγώνων: 30’ + 1 γύρο

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 2/7, 11.30 ώρα Ελλάδας, Κατατακτήριες Δοκιμές 1
Σάββατο 2/7, 11.55 ώρα Ελλάδας, Κατατακτήριες Δοκιμές 2
Σάββατο 2/7, 16.10 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 1
Κυριακή 3/7, 10.00 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 2
Κυριακή 3/7, 15.00 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 3

Και τους τρεις αγώνες θα μπορείτε να τους παρακολουθήσετε LIVE, μέσα από τις σελίδες του Gazzetta!

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!