BMW i3: «Τίτλοι τέλους» για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Βαυαρών

BMW i3: «Τίτλοι τέλους» για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Βαυαρών

BMW i3: «Τίτλοι τέλους» για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Βαυαρών
Ολοκληρώθηκε στο εργοστάσιο της Λειψίας η παραγωγή του BMW i3, το οποίο κατασκευάστηκε σε περισσότερες από 250.000 μονάδες.

Ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς, το BMW i3, πέρασε στην ιστορία. Η παραγωγή του αυτοκινήτου που έβαλε το 2013 την γερμανική μάρκα στην κατηγορία των EV, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 8,5 χρόνια. Το i3 αποτέλεσε ένα «στοίχημα» για την BMW, το οποίο στέφθηκε από επιτυχία, όπως μαρτυρούν οι 250.000 πωλήσεις του.

Για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του, η BMW λάνσαρε μία αποχαιρετιστήρια και άκρως συλλεκτική έκδοση: η HomeRun Edition κατασκευάστηκε σε μόλις 10 αυτοκίνητα. Το i3 κατασκευάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό, γεγονός που λειτούργησε ευεργετικά στους τομείς της ευρυχωρίας, του χαμηλού βάρους (χάρη στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού, ενισχυμένου με ανθρακόνημα) και της αποδοτικότητας του συστήματος κίνησης.

BMW i3

Κυκλοφόρησε σε 74 χώρες σε όλο τον κόσμο και σε ορισμένες από αυτές πέτυχε υψηλότερο μερίδιο στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, από αυτό που είχε η BMW στα συμβατικά. Κατά τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, το 80% των ιδιοκτητών του ήταν νέοι πελάτες για τη γερμανική μάρκα.

Από το 2023 στην Λειψία θα κατασκευάζεται το νέο MINI Countryman, το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρική έκδοση. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα γίνει το πρώτο στο οποίο θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα μοντέλα της BMW και της ΜΙΝΙ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!