Η Mazda αποκαλύπτει τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου (vid)

Η Mazda αποκαλύπτει τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Mazda αποκαλύπτει τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου (vid)
Πέντε ειδικοί αναλύουν τις τέσσερις καλύτερες διαδρομές του κόσμου για να οδηγήσεις το Mazda σου.

Υπάρχουν κάποιες διαδρομές οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης και βρίσκονται ανάμεσα στις λίστες «To Do» πολλών οδηγών ανά τον κόσμο. Για την Mazda η κάθε διαδρομή είναι ιδιαίτερη και σίγουρα μπορείς να απολαύσεις το κάθε μοντέλο ξεχωριστά αν βρεθείς στο κατάλληλο μέρος του κόσμου.

Μια ομάδα ειδικών ήρθε να δώσει τις σωστές απαντήσεις σχετικά με το ποιους δρόμους θεωρούν κατάλληλους για να δοκιμάσεις και να οδηγήσεις στο όριο τα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής μάρκας. Οι απαντήσεις τους συνθέτουν μία λίστα με τους καλύτερους δρόμους για οδήγηση στον κόσμο. Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν είναι η Οντιέλ Μένινκ, κριτής για τα Women’s World Car of the Year και ιδρύτρια του femmefrontaal.nl, η οποία οδηγεί ένα μαύρο MX-5. Ο ΤΖάκ Μπαρούθ ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους Αμερικάνους δημοσιογράφους της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Ντάν Τρέντ, ένας Βρετανός δημοσιογράφος αυτοκινήτων με μεγάλη εμπειρία και ο Νίκ Μπέργκ, ιδρυτής του detour-roadtrips.com και κάτοχος ενός RX-7.

Mazda

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, η καλύτερη ανάβαση λόφου στον κόσμο είναι το Πάικς Πίκ στις ΗΠΑ. Έχει μήκος 12.2 μίλια, 156 στροφές, υψόμετρο 1.438 μέτρα και ρεκόρ ανάβασης: 7:57:148 λεπτά. Το ιδανικό αυτοκίνητο για την ανάβαση είναι το Mazda CX-30, αλλά και το ελαφρύ MX-5. Το καλύτερο πέρασμα από βουνό είναι ο δρόμος Ιροχαζάκα στην Ιαπωνία. Σκαλισμένο μέσα στα βουνά της μικρής πόλης Νίκκο, οι 48 απότομες στροφές του Ιροχαζάκα δημιουργούν μια από τις πιο όμορφες και γεμάτες στροφές διαδρομές στο κόσμο. Ιδανικό όχημα το Mazda 3.

Mazda

Η καλύτερη παράκτια οδήγηση γίνεται στο Atlantic Ocean της Νορβηγίας με μήκος 5.14 μίλια, 8 γέφυρες, πλάτος: 21 πόδια, 8% μέγιστη κλίση. Εκεί γυρίστηκε η τελευταία ταινία James Bond και ιδανικό αυτοκίνητο είναι το Mazda MX-5 και το Mazda CX-30. Καλύτερη οδήγηση στην πόλη είναι στο Πόρτο της Πορτογαλίας, ενώ η πιο cultural οδήγηση θα γίνει στο Targa Florio της Σικελίας. Τέλος, η πλέον επική διαδρομή είναι η Route 66 των ΗΠΑ η οποία διασχίζεις 8 πολιτείες και 3 ζώνες ώρας, πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ήταν το 1926. Ιδανικό αυτοκίνητο για τη διαδρομή είναι το Mazda CX-5.

Βίντεο του κορυφαίου CX-60.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!