MotoGP: Συνεχίζει την κόντρα με τους Αγωνοδίκες η Yamaha

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Συνεχίζει την κόντρα με τους Αγωνοδίκες η Yamaha
Μετά τον Φάμπιο Κουαρταράρο, ήταν η σειρά του Λίν Τζάρβις να απαντήσει με σκληρό τρόπο στους Αγωνοδίκες.

Η Yamaha δεν αφήνει το θέμα του Φάμπιο Κουαρταράρο να περάσει χωρίς να υπάρξει αξιολόγηση της κατάστασης από τη FIM. Ο Γάλλος δέχτηκε ποινή για το ατύχημα στο Assen καθώς κρίθηκε από τους Αγωνοδίκες ότι ήταν πολύ φιλόδοξη η κίνησή του και επηρέασε τον αγώνα του Αλέις Εσπαργκαρό. Ο ίδιος εκνευρίστηκε και απάντησε σκληρά στους Αγωνοδίκες τονίζοντας ότι θα το σκεφτεί πλέον να κάνει προσπέραση γιατί θα φοβάται μη δεχτεί κάποια ποινή.

Τη σκυτάλη από τον Κουαρταράρο πήρε το αφεντικό της Yamaha Racing, Λίν Τζάρβις. Ο Επικεφαλής της Yamaha σε ανακοίνωσή του, στηρίζει απόλυτα τη θέση του αναβάτη του και τονίζει πως υπάρχει ασυνέπεια και αδικία από τους Αγωνοδίκες. Μάλιστα, η ομάδα κατάθεσε έφεση για την ποινή, αλλά δεν έγινε δεκτή τόσο από τους Αγωνοδίκες, όσο και από το CAS. Ας δούμε την ανακοίνωση του Λίν Τζάρβις:

Yamaha

«Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, η ομάδα Yamaha Monster MotoGP και η Yamaha πάντα είχαν μια δίκαιη προσέγγιση στο MotoGP στο πλαίσιο του αθλητικού ιδεώδους. Είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε την ανισορροπία στον τρόπο που δίνονται οι ποινές από τους Αγωνοδίκες του MotoGP. Θέλαμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης των Αγωνοδικών την Κυριακή στην πίστα του Assen, αλλά αυτού του είδους η ποινή δεν είναι ανοιχτή για συζήτηση ή έφεση. Στη συνέχεια θέλαμε να φέρουμε το ζήτημα, στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο), αλλά εξίσου ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ανοιχτό για έφεση. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να λαμβάνονται οι σωστές, ισορροπημένες και συνεπείς αποφάσεις από τους Αγωνοδίκες εξαρχής και να εκτελούνται εντός του σωστού, εύλογου χρονικού πλαισίου. Η ομάδα Monster Yamaha MotoGP διαφωνεί με την απόφαση των Αγωνοδικών για τους παρακάτω λόγους:

Yamaha

Παρότι ο Quartararo παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος στην στροφή 5 στο TT Assen στον 5ο γύρο, η ομάδα το βλέπει ως αγωνιστικό συμβάν. Ο Quartararo έχει τη φήμη ενός καθαρού αναβάτη, χωρίς ιστορικό ατυχημάτων εντός πίστας. Ήταν ένα λάθος χωρίς πρόθεση.

Η ομάδα Monster Yamaha MotoGP αναγνωρίζει ότι ο αγώνας του Aleix Espargaro επηρεάστηκε, αλλά η σοβαρότητα της σύγκρουσης είναι θέμα ερμηνειών. Η ομάδα αισθάνεται ότι οι Αγωνοδίκες αξιολογούν τη σοβαρότητα των περιστατικών με ασυνέπεια και υποκειμενικότητα.

Η ασυνέπεια με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από τους Αγωνοδίκες του MotoGP κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022 βλάπτει τη δικαιοσύνη του MotoGP και την εμπιστοσύνη στους Αγωνοδίκες. Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά στο MotoGP (με αποτέλεσμα αναβάτες που αποσύρονται από τον αγώνα και/ή προκαλούν τραυματισμούς) που έμειναν ατιμώρητοι».

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!