Νέο DS 7: ανανεωμένο αισθητικά και αναβαθμισμένο τεχνολογικά

Νέο DS 7: ανανεωμένο αισθητικά και αναβαθμισμένο τεχνολογικά

Newsroom
Νέο DS 7: ανανεωμένο αισθητικά και αναβαθμισμένο τεχνολογικά
Το πολυτελές γαλλικό SUV απέκτησε φρέσκια εμφάνιση, βελτιωμένη τεχνολογία και νέα υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Το DS 7 Crossback ήταν το μοντέλο με το οποίο η DS Automobiles το 2017 συστήθηκε στον κόσμο. Το γαλλικό premium SUV κέρδισε το στοίχημα και καθιερώθηκε, με όπλα του το σχεδιασμό, τους χώρους και την τεχνολογία. Με αυτές τις στέρεες βάσεις, το νέο DS 7 έφτασε για να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία.

Ανανέωση εξωτερικά αλλά και εσωτερικά

Ο χαρακτήρας του νέου DS 7 τονίζεται ιδιαίτερα από τις σημαντικές αλλαγές στο εμπρός και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει από τις πιο έντονες γραμμέςτου. Είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ομάδας DS DESIGN STUDIO PARIS και της ομάδας στη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο Mulhouse (Γαλλία).

Οι νέοι, πιο λεπτοί προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς συνδυάζονται με τα ξεχωριστά φώτα ημέρας DS LIGHT VEIL. Τα πιο λεπτά πίσω φώτα 3D LED που κάνουν εξαιρετική εντύπωση προσομοιάζοντας μια «δίνη», έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και έχουν πλέον σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Το καπό στο πορτμπαγκάζ έχει επανασχεδιαστεί με πιο έντονες γραμμές, ενώ το όνομα «DS AUTOMOBILES» αντικαθιστά το «CROSSBACK» και υπογράφει πλέον το πίσω μέρος του νέου DS 7.

ds 7

Οι αλλαγές είναι λιγότερες στο εσωτερικό της καμπίνας. Υπάρχει τώρα μια οθόνη 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και κάτω από αυτήν, η DS τοποθέτησε έναν μοχλό ταχυτήτων που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα του Group PSA.. Η νέα οθόνη των 12 ιντσών, έρχεται με νέο σύστημα ψυχαγωγίας, ασύρματη λειτουργικότητα Android Auto και Apple CarPlay και σύστημα νυχτερινής όρασης.

Καθώς το εσωτερικό του DS 7 είναι ένα από τα δυνατά του σημεία, η DS Automobiles έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και στον τρόπο με τον οποία τα επεξεργάζεται. Εκεί κυριαρχεί το δέρμα, που καλύπτει τις περισσότερες επιφάνειες. Η προσοχή στη λεπτομέρεια του εσωτερικού φαίνεται επίσης από τις μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, το δερμάτινο τιμόνι, με δερμάτινη ακόμα και την επένδυση για τον αερόσακο.

ds 7

Νέοι κινητήρες

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για μείωση των εκπομπών ρύπων και χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της από τα πρωταθλήματα στη Formula E, η DS Automobiles επέλεξε να προσφέρει το νέο DS 7 με διάφορα είδη κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης γκάμας που αποτελείται από τρία plug-in υβριδικά σύνολα, με 225, 300 και 360 ίππους.

Το νέο DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετούνται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς.

ds 7

Το νέο DS 7 E-TENSE 4x4 300 και το νέο DS 7 E-TENSE 4x4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 καθώς και ηλεκτρικούς κινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το μοντέλο 360 έχει δεχτεί την ειδική «φροντίδα» της DS PERFORMANCE.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ στο μικρό κύκλο και πάλι η αυτονομία είναι κορυφαία, καθώς φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW. Ο κινητήρας 130 BlueHDi εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στη γκάμα του μοντέλου.

Η τεχνολογία στο προσκήνιο

Το σύστημα infotainment είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο DS 7 με την ενσωμάτωση του DS IRIS SYSTEM. Αυτή η νέα λύση, εισάγει μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή που είναι πλήρως διαμορφώσιμη, διαδραστική με απρόσκοπτη λειτουργία και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής διαθέτει ένα μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση: για έλεγχο στη συνδεδεμένη πλοήγηση, στον εξαερισμό, στις ψηφιακές πηγές ήχου και στις πληροφορίες ταξιδιού. Η οθόνη επιτρέπει επίσης την προβολή εικόνας από τις νέες ψηφιακές κάμερες υψηλής ανάλυσης εμπρός και πίσω, ενώ δίνει και πρόσβαση στη λειτουργία Android Auto, CarPlay μέσω wi-fi.

ds 7

Το νέο DS 7 προσφέρει μονδαικές τεχνολογίες στην κατηγορία για περισσότερη άνεση στους επιβάτες, αλλά και στον οδηγό, με το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION και το DS NIGHT VISION. Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες. Η τεχνολογία αυτή είναι μοναδική στην κατηγορία, καθώς ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα.

Με το DS NIGHT VISION, μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων και υπάρχουν ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης.

Το νέο DS 7 κατασκευάζεται στο Mulhouse (Γαλλία) για όλες τις αγορές, εκτός Κίνας (για την Κινέζικη αγορά, το μοντέλο συναρμολογείται στο Shenzen). Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να δώσουν το παρόν στα DS STORES στα μέσα του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!