MotoGP: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το Άσεν

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το Άσεν
Η πτώση του Κουαρταραρό και ο τρομερός αγώνας του Αλέιξ Εσπαργκαρό έφεραν πιο κοντά τους δύο διεκδικητές.

Ο αγώνας στο Άσεν ήταν αρκετά επεισοδιακός και ανατρεπτικός. Εκτός φυσικά από τη νίκη του Πέκο Μπανάια, το γεγονός της ημέρας ήταν το λάθος του Φάμπιο Κουαρταραρό στο ξεκίνημα, που τον έβγαλε εκτός αγώνα, ενώ επηρέασε και τον αγώνα του Αλέιξ Εσπαργκαρό, ο οποίος έπεσε πολύ πίσω αλλά στη συνέχεια έκανε τον αγώνα της ζωής του για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες και να τερματίσει στην 4η θέση.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί τον Κουαρταραρό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Αναβατών αλλά πλέον η διαφορά του από τον Αλέιξ Εσπαργκαρό, που ακολουθεί στη 2η θέση, μειώθηκε στους 21 βαθμούς. Ο Ζοάν Ζαρκό, που δεν έκανε καθόλου καλό αγώνα στο Άσεν και τερμάτισε 13ος, παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Μπανάια με τη νίκη του ανέβηκε στην 4η θέση και βρίσκεται πλέον 66 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Αναβατών

riders

Στους κατασκευαστές, η κυριαρχία της Ducati συνεχίζεται και η διαφορά της από τη Yamaha, που βρίσκεται στη 2η θέση, όλο και μεγαλώνει και πλέον έχει φτάσει στους 74 βαθμούς. Η Aprilia στην 3η θέση δεν είναι μακριά από τη Yamaha καθώς τα δύο εργοστάσια τα χωρίζουν μόνο 17 βαθμοί.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

constructors

Στη μάχη των ομάδων, η εργοστασιακή Aprilia πήρε αρκετούς βαθμούς στο Άσεν για να περάσει μπροστά από την εργοστασιακή Yamaha, που έκανε πολύ άσχημα αγώνα και δεν πήρε καθόλου βαθμούς αφού εγκατέλειψαν και οι δύο αναβάτες της. Η Monster Yamaha μάλιστα ισοβαθμεί με την εργοστασιακή Ducati Lenovo Team, που πήρε τους περισσότερους βαθμούς στην Ολλανδία.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Ομάδων

teams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!