WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Προβάδισμα Ροβάνπερα από… σπόντα

WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Προβάδισμα Ροβάνπερα από… σπόντα
Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Οζιέ στην τελευταία ειδική της ημέρας και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στην Κένυα.

Με τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες λόγω της σκόνης που περιόριζε την ορατότητά τους, ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι, το απόγευμα της Παρασκευής. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Κάλε Ροβάνπερα, σημείωσε με το GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing τον καλύτερο χρόνο στις τρεις από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας προβάδισμα 22,4 δευτερολέπτων.

Η εμφάνισή του δεν θα ήταν πάντως αρκετή για να τον καταστήσει φαβορί για τη νίκη, αν οι κυριότεροι ανταγωνιστές του δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Gazoo Racing) έχασε πάνω από δύο λεπτά στην τελευταία από τις έξι ειδικές της Παρασκευής, όταν υποχρεώθηκε να αλλάξει ελαστικό. Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC υποχώρησε έτσι από την κορυφή που κατείχε μέχρι εκείνο το σημείο, στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Άτυχος στάθηκε και ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που είδε αρχικά να εκδηλώνεται φωτιά στον κινητήρα του Puma Rally1 της M-Sport Ford και στη συνέχεια την μπαταρία του υβριδικού συστήματος να αδειάζει από ενέργεια μετά το τέλος της τέταρτης ειδικής διαδρομής. Όλα αυτά, έφεραν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τον Έλφιν Έβανς (GR Yaris Rally1), στα +22,4 δλ. από τον Ροβάνπερα. Ακολουθούν οι Οτ Τάνακ (Hyundai i20 N Rally1) στα +25,3 δλ. και ο Τακαμότο Κατσούτα (GR Yaris Rally1) στα +26,6 δλ.

Το Ράλλυ Σαφάρι συνεχίζεται το Σάββατο με τη διεξαγωγή 6 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 151 χλμ.

Ράλλυ Σαφάρι 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!