Η γοητευτική και ηλεκτρική Diva της Daytona

Κώστας Παστρίμας
Η γοητευτική και ηλεκτρική Diva της Daytona
Η Daytona Best Electric παρουσιάζει ένα από τα πιο όμορφα ηλεκτρικά scooter με ρετρό αισθητική.

Ανάμεσα στην πλούσια γκάμα των ηλεκτρικών scooter της Daytona Best Electric συναντάμε ένα γοητευτικό και πολύ κομψό μοντέλο. Η Diva 125e είναι ένα πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο ηλεκτρικό scooter το οποίο εκτός από τον ξεχωριστό σχεδιασμό του είναι και εξαιρετικά αποδοτικό στις αστικές μετακινήσεις.

Η Diva είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις την 125e και 125e LX και σχεδιαστικά ξεχωρίζει από την ρετρό της εμφάνιση, τις όμορφες διχρωμίες και τις γοητευτικές λεπτομέρειες. Η έκδοση LX διατίθεται σε δύο ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς γκρι και γαλάζιο που συνδυάζονται με μαύρη σέλα, καθρέπτες στο ίδιο χρώμα, μεγάλη καλαίσθητη ζελατίνα και βαλίτσα αποσκευών, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, με πλάτη για τον συνεπιβάτη, στο στάνταρ εξοπλισμό της. Η «απλή» έκδοση Diva 125e, διαθέτει σχάρα αλουμινίου και προσφέρεται σε δύο εναλλακτικούς χρωματισμούς, μαύρο ματ με μαύρη σέλα και λευκό με καφέ σέλα.

Daytona

Το ηλεκτρικό scooter της Daytona είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 3.000W με τη ροπή του να φτάνει τα 35Nm. Είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό, αλλά στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού, με σαφές πλεονέκτημα έναντι των κινητήρων που αποτελούν παράλληλα και ζάντα του οχήματος. Η Diva έχει ικανότητα ανάβασης σε κλίση 15%, με πλήρες φορτίο από στάση, και τελική ταχύτητα 80Km/h. Ο κινητήρας διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης ECO και Sport, ενώ περιλαμβάνει και Cruise Control και όπισθεν. Η μπαταρία της Diva είναι αποσπώμενη 72V-40Ah χαρίζοντας αυτονομία 60 χιλιομέτρων στο scooter ανάλογα τη χρήση. Η φόρτιση με ταχυφορτιστή 84V-18Αh απαιτεί 2,5 με 3 ώρες, ενώ το επίπεδο ασφάλειας είναι υψηλό χάρη στα 8 συστήματα προστασίας.

Daytona

Η Diva είναι προσεγμένη και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης σε πέντε σημεία. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός 180mm εμπρός και έναν δίσκο 190mm πίσω τα οποία συνεργάζονται από σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Το βάρος του scooter είναι μόλις 75 κιλά χωρίς την μπαταρία (22 κιλά το βάρος της μπαταρίας), ενώ οι τροχοί είναι 10 ιντσών. Η νέα Daytona Diva 125e είναι διαθέσιμη στο δίκτυο συνεργατών της Daytona στην τιμή των 2.695 ευρώ, ενώ η έκδοση LX κοστίζει 2.775 ευρώ.

Daytona

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!