BMW M3 Touring: Πύραυλος σε οικογενειακή συσκευασία (vid)

BMW M3 Touring: Πύραυλος σε οικογενειακή συσκευασία (vid)

BMW M3 Touring: Πύραυλος σε οικογενειακή συσκευασία (vid)
Για πρώτη φορά η BMW M καλωσορίζει στη γκάμα της την έκδοση Touring της Σειράς 3.

Μία ημέρα πριν παρουσιαστεί ενώπιον του κοινού στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, η BMW M3 Touring αποκαλύφθηκε διαδικτυακά. Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια της BMW M, προστίθεται για πρώτη φορά μοντέλο Touring δίπλα στις M3/M4 sedan, coupe και convertible.

Η M3 Touring είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Competition, αλλά και με στάνταρ τετρακίνηση M xDrive. Το σπορ station wagon εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα M TwinPower. Έχοντας χωρητικότητα 3 λίτρων, αποδίδει ισχύ 510 ίππων και ροπή 650 Nm. Συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic, το οποίο έχει τρία προγράμματα λειτουργίας και προσφέρει χειροκίνητη αλλαγή σχέσεων μέσω των paddles στο τιμόνι.

BMW M3 Touring

Η τετρακίνηση M xDrive συνεργάζεται με το ενεργό διαφορικό στον πίσω άξονα. Πέρα από τη στάνταρ λειτουργία της τετρακίνησης, όταν ο οδηγός επιλέξει τη λειτουργία 4WD Sport από το μενού ρυθμίσεων, περισσότερη ροπή περνά στους πίσω τροχούς για πιο δυναμική οδήγηση. Μάλιστα με την απενεργοποίηση του DSC, η M3 Touring γίνεται πισωκίνητη.

Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε κορυφαίες επιδόσεις για το νέο μοντέλο της BMW M: 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ/ώρα σε 12,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Με το προαιρετικό πακέτο M Driver, αυξάνεται στα 280 χλμ/ώρα.

BMW M3 Touring

Οι παραγγελίες της BMW M3 Touring θα γίνονται δεκτές από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη παραγωγής να ακολουθεί τον Νοέμβριο. Το σπορ station θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου, δίπλα στην M3 Sedan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!