Ford: Στο Φεστιβάλ του Γκούντγουντ το Electric SuperVan των 2.000 ίππων (vid)

Ford: Στο Φεστιβάλ του Γκούντγουντ το Electric SuperVan των 2.000 ίππων (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ford: Στο Φεστιβάλ του Γκούντγουντ το Electric SuperVan των 2.000 ίππων (vid)
Η Ford παρουσιάζει στο εμβληματικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ένα εξωφρενικό βαν με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι από τις διασημότερες διοργανώσεις στον κόσμο του αυτοκινήτου με τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο των τεσσάρων τροχών και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ford είναι από τις εταιρείες που κάθε χρόνο τιμάει με την παρουσία της στον θεσμό και φέτος το κάνει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, παρουσιάζοντας μια σειρά μοναδικών εκδόσεων στα επαγγελματικά της μοντέλα.

Το νέο Ford Pro Electric SuperVan – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SuperVan της εταιρείας – αποκαλύφθηκε πρώτη φορά, ενώ την ίδια στιγμή το νέο Ranger Raptor πραγματοποιεί το δυναμικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη. Το νέο Ranger Raptor θα κάνει επίσης την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα χρώματα «Very Gay Raptor», τα οποία αντλούν έμπνευση από τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας και υποστήριξης προς την κοινότητα LGBTQ+.

Ford

Το SuperVan είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κεντρικό paddock της διοργάνωσης και έχει εξελιχθεί με στόχο να καταδείξει τις ακραίες επιδόσεις, την κορυφαία παραγωγικότητα και την προηγμένη συνδεσιμότητα που μπορεί να επιτύχει η νέα γενιά των ηλεκτρικών προϊόντων της Ford Pro. Εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 2.000 ίππους! Στο Φεστιβάλ πραγματοποιείται και το ντεμπούτο ενός διαφορετικού Ranger Raptor το οποίο μάχεται απέναντι στις διακρίσεις, υποστηρίζοντας μια ζωντανή συνεδρία της νέας σειράς «Tough Talks» της εταιρείας.

Το πρώτο «Very Gay Raptor» παρουσιάστηκε το 2021 σε μια προσπάθεια της Ford να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της φωνής της αλλά και ένα από τη «σκληρότερα» μοντέλα της γκάμας της, προκειμένου να προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντι σε διακρίσεις και σχόλια που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, αλλά και για να καταδείξει την υποστήριξή της στην LGBTQ+ κοινότητα, με αφορμή ένα υποτιμητικό σχόλιο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα rendering του Ranger Raptor σε αστραφτερό χρυσό χρώμα, διακοσμημένο με τα χαρακτηριστικά γραφικά του ουράνιου τόξου και μία ροζ καρδιά στο πίσω μέρος, έλαβε πολύ θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που ώθησε την Ford να κατασκευάσει δύο πραγματικά «Very Gay Raptor» στη Βρετανία και τη Γερμανία.

Ford

Ακόμα ένα σημαντικό προϊόν που θα παρουσιάσει η Ford είναι το ρομπότ Digit το οποίο εξελίχθηκε από την Agility Robotics και έχει χέρια και πόδια προκειμένου να εργάζεται δίπλα σε ανθρώπους σε πραγματικούς χώρους εργασίας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα δουν από κοντά μια έκδοση πλήρους μεγέθους του αγωνιστικού TFZ-P1 της Team Fordzilla που έκανε το ντεμπούτο του στο GRID Legends.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood πραγματοποιείται φέτος από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!