McLaren Artura GT4: Χωρίς υβριδική τεχνολογία η αγωνιστική έκδοση

McLaren Artura GT4: Χωρίς υβριδική τεχνολογία η αγωνιστική έκδοση
Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ θα δούμε σε δράση τη νέα αγωνιστική McLaren.

Μία ακόμη παγκόσμια πρεμιέρα επιβεβαιώθηκε για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ. Στο ετήσιο ραντεβού των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και του αυτοκινήτου γενικότερα, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση η McLaren GT4. Πρόκειται για το νέο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας που απευθύνεται σε ιδιώτες αγωνιζόμενους.

Δείτε τον ανηψιό του Άιρτον Σένα, Μπρούνο, να οδηγεί την Artura στο σιρκουί του Μαϊάμι.

Η Artura GT4 κάνει χρήση της ίδιας αρχιτεκτονικής MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture), με το αυτοκίνητο παραγωγής. Σε αντίθεση όμως με την Artura που έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, η GT4 δεν φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης. Ο λόγος; Οι κανονισμοί της κατηγορίας GT4 δεν επιτρέπουν υβριδικούς κινητήρες, οπότε η αγωνιστική Artura θα πρέπει να βασιστεί στον V6 βενζίνης με το διπλό τούρμπο. Η απουσία των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης, ρίχνει κατά 130 κιλά το βάρος της GT4.

McLaren Artura GT4

Η παρουσία της Artura GT4 στο Γκούντγουντ δεν θα είναι στατική, αλλά με τον εργοστασιακό οδηγό της McLaren, Ρομπ Μπελ, πίσω από το τιμόνι της, θα εμφανιστεί στη χρονομετρημένη ανάβαση. Πέρυσι ο Μπελ είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στον τελικό της διαδικασίας Shootout, με την McLaren 720S GT3X.

Το υβριδικό σύστημα της… πολιτικής Artura περιλαμβάνει τον V6 κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 680 ίππους και η ροπή σε 720 Nm. Ως αποτέλεσμα, το βάρους 1.500 κιλών supercar επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ/ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα.

McLaren Artura GT4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!