McLaren Artura: Ο ανιψιός του Άιρτον Σένα την οδηγεί στην πίστα του Μαϊάμι (vid)

McLaren Artura: Ο ανιψιός του Άιρτον Σένα την οδηγεί στην πίστα του Μαϊάμι (vid)
Ο Μπρούνο Σένα οδήγησε το υβριδικό supercar στην πίστα όπου την Κυριακή θα διεξαχθεί το Grand Prix της F1.

Πριν από 31 χρόνια, τον Μάρτιο του 1991, ο Άιρτον Σένα κέρδισε για τελευταία φορά στην καριέρα του επί αμερικανικού εδάφους, στο Grand Prix του Φοίνιξ. Οδηγώντας για την McLaren-Honda, ο θρύλος της Formula 1 επικράτησε του Αλέν Προστ, σημειώνοντας την πρώτη από τις επτά νίκες του εκείνη τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου.

Με διπλή αποστολή, αφενός να τιμήσει τον Άιρτον Σένα και αφετέρου να λανσάρει την νέα Artura στην αγορά των ΗΠΑ, η McLaren Automotive ζήτησε από τον Μπρούνο Σένα να οδηγήσει το υβριδικό supercar στο νέο σιρκουί του Μαϊάμι. O 38χρονος Βραζιλιάνος, ανιψιός του Άιρτον, είναι πρεσβευτής της βρετανικής μάρκας.

McLaren Artura Μπρούνο Σένα

Ο Μπρούνο Σένα, ο οποίος αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 2010 έως το 2012 για τις Hispania Racing, Renault και Williams, οδήγησε την Artura στην πίστα μήκους 5,41 χλμ, φορώντας μάλιστα κράνος που είχε τα ίδια χρώματα με αυτό του θείου του. Το υβριδικό μοντέλο της McLaren εφοδιάζεται με 3λιτρο V6 κινητήρα, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 680 ίππους και η ροπή σε 720 Nm. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί μόλις 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα.

Οι πρώτες παραδόσεις της McLaren Artura σε πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ θα γίνουν τον Ιούλιο, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 225.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!