Prodrive P25: «Ωδή» στο θρυλικό Subaru Impreza 22B

Prodrive P25: «Ωδή» στο θρυλικό Subaru Impreza 22B
Η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ την μετενσάρκωση του Subaru Impreza 22B.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την πρώτη νίκη του Impreza WRC, η Prodrive δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση του μοντέλου παραγωγής εκείνης της εποχής, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία. Το Prodrive P25 θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στις 540.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους! Αφού εμφανιστεί για πρώτη στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούνγουντ και ολοκληρωθούν οι δοκιμές του, θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2022.

Το 1997 έκαναν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τα World Rally Cars, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα του Group A. Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της χρονιάς ήταν το Impreza WRC, το οποίο σημείωσε 8 νίκες και χάρισε στην Subaru τον τίτλο των κατασκευαστών. Τα 2022, 25 χρόνια αργότερα, η Prodrive του Ντέιβιντ Ρίτσαρντς που ήταν τότε επικεφαλής της ομάδας της Subaru, δημιουργεί μία επετειακή έκδοση του Impreza.

Prodrive P25

Το Prodrive P25 βασίζεται στο πλαίσιο του Impreza WRX, όμως ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες και κάνει χρήση ελαφρών υλικών, όπως ανθρακόνημα. Κινητήρας είναι ο σύγχρονος 2.5 boxer της Subaru, όμως χάρη στις επεμβάσεις της Prodrive αποδίδει άνω των 400 ίππων και των 600 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων και τετρακίνηση. Με τη συνδρομή του μειωμένου βάρους (1.200 κιλά) και σύστημα launch control από το WRC, η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Επαναρυθμισμένη είναι η ανάρτηση, με ρυθμιζόμενα αμορτιστέρ της Bilstein. Η αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic φροντίζει για… συναρπαστικό ήχο και τα φρένα της AP Racing (380 χιλ. εμπρός με εξαπίστονες δαγκάνες και 350 χιλ. πίσω με τετραπίστονες) για την επιβράδυνση με ασφάλεια. Οι τροχοί των 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά Bridgestone Potenza 235/35.

Το εσωτερικό συνδυάζει τα σύγχρονα στοιχεία (όπως ψηφιακή οθόνη) με ρετρό λεπτομέρειες (επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα). Υπάρχουν θέσεις για 4 επιβάτες, όμως προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας στο πίσω μέρος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!