Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX: Ήρθαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά coupe SUV (τιμές)

Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX: Ήρθαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά coupe SUV (τιμές)

Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX: Ήρθαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά coupe SUV (τιμές)
Η οικογένεια ηλεκτρικών Volkswagen ID. υποδέχεται το ID.5, το οποίο διατίθεται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά του ID.5 ανακοίνωσε η Kosmocar-Volkswagen. Πρόκειται για την coupe παραλλαγή του ID.4, με ελαφρά μεγαλύτερο μήκος, στα 4,6 μέτρα. Το ID.5 και το ID.5 GTX (η τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ) βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και είναι τα πρώτα μοντέλα της οικογένειας ID. με τη νέα έκδοση Software 3.1, που ενισχύει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Οπτικά, τα ID.5 και ID.5 GTX ενσωματώνουν τα κύρια χαρακτηριστικά του ID.4, σε μία όμως πιο δυναμική εκτέλεση. Οι κοντοί πρόβολοι και οι μεγάλοι τροχοί ενισχύουν το χαρακτήρα του, ενώ οι ειδικά σχεδιασμένοι αεραγωγοί στο κορυφαίο μοντέλο ID.5 GTX του δίνουν μια πιο δυναμική όψη. Το προαιρετικό πακέτο Design διαθέτει προβολείς LED matrix, οι οποίοι είναι στάνταρ στο ID.5 GTX. Το ID.5 διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό χάρη στο μεταξόνιο των 2,77 μέτρων και την αρχιτεκτονική εξοικονόμησης χώρου που βασίζεται στην MEB πλατφόρμα.

Παράλληλα, το πίσω μέρος του ID.5 ξεχωρίζει χάρη στα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED (στάνταρ στο ID.5 GTX και περιλαμβάνονται στο πακέτο Design για το ID.5), τα οποία συνδέονται με μια ταινία φωτισμού LED. Κάθε μονάδα περιέχει εννέα καλώδια οπτικών ινών που βρίσκονται ελεύθερα στο χώρο και αποτελούνται από πολλά λεπτά στρώματα - αυτά δημιουργούν ένα πίσω φως σε σχήμα αψίδας σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Volkswagen ID.5

Στο επίκεντρο της καμπίνας βρίσκονται δύο οθόνες. Αυτή του οδηγού (5,3 ιντσών) ελέγχεται με χειριστήρια αφής στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στο μέσο του πίνακα οργάνων φιλοξενείται η οθόνη αφής για το σύστημα πλοήγησης, τις τηλεφωνικές λειτουργίες, τα μέσα ενημέρωσης, τα συστήματα υποβοήθησης και τις ρυθμίσεις του οχήματος. Η οθόνη έχει διαγώνιο 12 ιντσών στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το ID.5 και ID.5 GTX διαθέτουν Infotainment Package και είναι ήδη συνδεδεμένα από το βασικό εξοπλισμό. Τα ID.5 και ID.5 GTX είναι τα πρώτα Volkswagen που διαθέτουν θύρες USB-PD (Power Delivery). Οι θύρες βρίσκονται στο χώρο επιβατών και είναι σε θέση να φορτίζουν μεγαλύτερες και πιο ισχυρές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, με ισχύ έως και 45 Watt. Η διεπαφή κινητού τηλεφώνου Comfort συνδέει την κεραία του smartphone με την κεραία του οχήματος και επιτρέπει τη φόρτιση χωρίς επαφή για συσκευές με λειτουργία ασύρματης φόρτισης. Η στάνταρ λειτουργία App-Connect επιτρέπει την προβολή στην οθόνη Infotainment των εφαρμογών από το smartphone, όπως το Apple CarPlay και το Google Android Auto. Το πακέτο Infotainment περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλοήγησης και τις υπηρεσίες We Connect Plus, οι οποίες συνδέουν το ID.5 με το smartphone του ιδιοκτήτη και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Volkswagen ID.5

Εκδόσεις κινητήρων

Το ID.5 λανσάρεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις κινητήρων και κοινή μπαταρία, ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh. Το τοποθετημένο πίσω μοτέρ του ID.5 Pro Performance έχει ισχύ 204 ίππων και ροπή 310 Nm. Στο ID.5 GTX, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με 162 Nm ροπής στον μπροστινό άξονα και ένας άλλος με 310 Nm ροπής στον πίσω άξονα (συνολική ροπή 460 Nm), που προσφέρουν τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 299 ίππων. Η μέγιστη αυτονομία φθάνει τα 520 χλμ. στην έκδοση Pro και 490 χλμ. στην GTX.

Τιμές

Οι τιμές του ID.5 αρχίζουν από τα 51.600 ευρώ για την έκδοση Pro+ και τα 58.300 για την GTX. Μέσω όμως του προγράμματος επιδότησης "Κινούμαι Ηλεκτρικά οι τιμές υποχωρούν σημαντικά, έως 8.000 ευρώ.

Volkswagen ID.5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!