Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: Στα 80 ευρώ η επιδότηση για το επόμενο τρίμηνο

Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: Στα 80 ευρώ η επιδότηση για το επόμενο τρίμηνο
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης στις τιμές των καυσίμων.

Σημαντική αυξημένη είναι η επιδότηση των καυσίμων κίνησης στη δεύτερη φάση του Fuel Pass. Όπως ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός, "η νέα δέσμη μέτρων με αιχμή την επιδότηση των καυσίμων θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατ. οδηγούς".

Συγκεκριμένα, με το Fuel Pass 2, η επιδότηση για τα αυτοκίνητα για τους τρεις μήνες αυξάνεται από τα 45 στα 80 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ.

Οι αντίστοιχες επιδοτήσεις για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των νησιών ανεβαίνει στα 100 ευρώ από 55 σήμερα και για τις μοτοσικλέτες από 40 στα 70 ευρώ.

Η συνολική παρέμβαση είναι ύψους 375 εκατ. ευρώ. "Απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο, για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο. Παράλληλα επεκτείνεται η επιδότηση στο ντίζελ στα 15 λεπτά ανά λίτρο. Στόχος να κρατήσουμε την τιμή του ντίζελ κάτω από τα 2 ευρώ στο πρατήριο", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 3 το απόγευμα από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Aναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τις παρεμβάσεις στα καύσιμα:

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του «Fuel Pass» -όπως το λέμε- που θα το ονομάσουμε «Fuel Pass 2». Σε αυτό λοιπόν, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, αυτό για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά μας, όπου ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα. Και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα παρουσιάσει και ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέχεια λεπτομερή στοιχεία, απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά, επαναλαμβάνω κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών. Και παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει και την κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, ώστε να συγκρατηθούν, κατά το δυνατόν, και οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η ενίσχυση αυτή θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την τιμή του diesel κάτω από τα 2 ευρώ στην αντλία και αυτό θα ισχύσει επίσης για το επόμενο τρίμηνο.

Όπως διαπιστώνετε, αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται να ανακουφίσουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, τη μεσαία τάξη, τον παραγωγικό ιστό, τον αγροτικό μας κόσμο, τον κόσμο του εμπορίου. Και βέβαια έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχουν ήδη προηγηθεί: στην κάλυψη των αυξήσεων στο ρεύμα, στην αναδρομική αποζημίωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!