MotoGP: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά τη Γερμανία

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά τη Γερμανία
Με την επιβλητική νίκη του ο Κουαρταραρό μεγάλωσε τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα Αναβατών.

Ο 10ος φετινός αγώνας του MotoGP στο Σάχσενρινγκ εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, καθώς ο Φάμπιο Κουαρταραρό διέλυσε τον ανταγωνισμό και πήρε μια μεγάλη νίκη. Ο Γάλλος της Yamaha πήρε άλλη μία μεγάλη ώθηση στη μάχη του πρωταθλήματος και πρόσθεσε άλλους 25 βαθμούς στη συγκομιδή του. Αυτό τον φέρνει πλέον 34 βαθμούς μπροστά από τον Αλέιξ Εσπαργκαρό, που παρά την 4η θέση στον αγώνα της Γερμανίας διατήρησε την 2η θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών.

Ο Ζοάν Ζαρκό ήταν επίσης ένας από τους κερδισμένους του αγώνα, καθώς με τους 20 βαθμούς της 2ης θέσης, μια θέση που καταλαμβάνει για 10η φορά στην καριέρα του στο MotoGP, ανέβηκε στην 3η θέση στη βαθμολογία, ξεπερνώντας τον Ενέα Μπαστιανίνι, που μπορεί να έχει τρεις νίκες, δεν έχει όμως σταθερότητα σε υψηλούς τερματισμούς. Οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, ο Πέκο Μπανάια και ο Τζακ Μίλερ, έχουν αμφότεροι 81 βαθμούς και καταλαμβάνουν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Βρίσκονται όμως 91 βαθμούς πίσω από τον Κουαρταραρό και μετά την πτώση του Μπανάια οι ελπίδες τους για διεκδίκηση του τίτλου είναι πλέον ελάχιστες.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Αναβατών

riders

Στους Κατασκευαστές δεν είχαμε ανατροπές, με την Ducati να παραμένει στην πρώτη θέση, τη Yamaha να ακολουθεί από απόσταση στη 2η θέση και την Aprilia να κρατά σταθερά την 3η θέση.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

constructors

Στο πρωτάθλημα των ομάδων η εργοστασιακή Yamaha πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πλέον πίσω της στη δεύτερη θέση την Aprilia. Η Pramac Ducati πέρασε μπροστά από την εργοστασιακή ομάδα και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Ομάδων

teams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!