MINI: Στροφή σε νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

MINI: Στροφή σε νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

Κώστας Παστρίμας
MINI: Στροφή σε νέα σχεδιαστική φιλοσοφία
Τον Ιούλιο του 2022 η MINI θα παρουσιάσει τη νέα σχεδιαστική της φιλοσοφία και ένα νέo ηλεκτρικό crossover.

Η MINI έχει ξεκινήσει την ολοκληρωτική στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση με στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει μάρκα με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα της. Παράλληλα με αυτόν τον στόχο, η MINI θέλει να αποκτήσει και μια νέα, φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση η οποία θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη μεταμόρφωση με πυλώνες την βιωσιμότητα, την ψηφιακή τεχνολογία, την μοναδικότητα και φυσικά την ηλεκτροκίνηση.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η ΜΙΝΙ ονομάζεται Χαρισματική Απλότητα (Charismatic Simplicity) και βοηθά κάθε νέο μοντέλο να αναπτύξει έναν ισχυρό, δικό του χαρακτήρα, που εστιάζει διαισθητικά στην ουσία της μάρκας με μία καθαρή, αφαιρετική σχεδιαστική γλώσσα. Πολύ σημαντικό κομμάτι της νέας γενιάς μοντέλων είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που θα χρησιμοποιεί η MINI και η κατάργηση της χρήσης δερμάτινων επενδύσεων και χρωμιωμένων επιφανειών στο εσωτερικό.

Mini

Ο Όλιβερ Χάιμλερ, Επικεφαλής του τμήματος MINI Design, σχολίασε: «Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα MINI μας προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχεδίασή μας. Την ίδια στιγμή, εστιάζουμε στη λεπτομέρεια, σεβόμαστε την παράδοση και εκφράζουμε το πάθος μας για καινοτομία, στοιχεία για τα οποία φημίζεται η MINI. Το μέλλον της σχεδίασης MINI βασίζεται στο θάρρος και την αποφασιστικότητα να διαμορφώσουμε την αλλαγή και αποτυπώσουμε ένα ξεχωριστό, αμίμητο προφίλ για τη μάρκα».

Mini

Κάθε νέο μοντέλο της MINI θα έχει εξελιχθεί από την αρχή με κριτήριο την ηλεκτροκίνηση. Η επόμενη γενιά του 3θυρου MINI θα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αστική διασκεδαστική οδήγηση, ενώ η επόμενη γενιά Countryman θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Επιπλέον αυτών των μοντέλων η MINI ετοιμάζει ήδη στο σχεδιαστήριο ένα ηλεκτρικό crossover μοντέλο για την πολυτελή μικρή κατηγορία των SUV. Στο cockpit των μελλοντικών μοντέλων MINI, θα παραμείνει η τεχνολογία OLED για την πλήρως ψηφιακή οθόνη και η μονάδα ελέγχου που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο MINI Vision Urbanaut σημαίνει ότι πολύ περισσότερες λειτουργίες μπορούν να συνδυαστούν σε μία μονάδα ελέγχου. Αυτή δίνει το παρών στο αρχέτυπο κυκλικό όργανο MINI στο κέντρο του ταμπλό. Η MINI είναι ο πρώτος στον κόσμο κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει οθόνη αφής με πλήρως λειτουργική στρογγυλή επιφάνεια.

Mini

Στην πρωτότυπη μελέτη ενός crossover της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς MINI θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά η νέα σχεδιαστική γλώσσα της επόμενης γενιάς ΜΙΝΙ. Το concept car θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του περί τα τέλη Ιουλίου 2022 και μέσω αυτού, το τμήμα MINI Design αποδεικνύει πώς οι τεχνολογικές καινοτομίες και μία προοδευτική ερμηνεία της ατομικής κινητικότητας μεταφέρουν στο μέλλον τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!