Από Monkey, αυτό το Honda γίνεται... Donkey (vid)

Κώστας Παστρίμας
Από Monkey, αυτό το Honda γίνεται... Donkey (vid)
Η Deus Ex Machina και η Crazy Garage έβαλαν το χεράκι τους και παρουσίασαν ένα Ζηλευτό Honda Monkey.

Η Honda αποφάσισε το 2022 να βάλει ξανά στην γκάμα της το απίθανο Monkey, αναβιώνοντας ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της. Φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από μεγάλους οίκους βελτίωσης με την Deus να βάζει το χεράκι της παραδίδοντας το πιο... τρελό Monkey που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Το εργαστήριο Crazy Garage στην Κορέα ανήκει στην Deus Ex Machina και ήταν εκείνο που αποφάσισε να επέμβει στο Monkey για να το μετατρέψει σε Donkey. Από εκεί που ξεκίνησαν οι μηχανικοί του Crazy Garage ήταν η εξάτμιση η οποία πλέον είναι χειροποίητη. Το τιμόνι είναι της Pro Taper με medium compound grip για καλύτερη αίσθηση στην οδήγηση, ιδιαίτερα όταν κάνεις τα κόλπα σου με το Monkey.

Honda Dax 125

Από την SP Tagekawa προέρχονται τα προστατευτικά στο τιμόνι και στον προβολέα, ενώ ειδική σχεδίαση έχουν και τα μαρσπιέ. Οι μηχανικοί έχουν τοποθετήσει επίσης σταμπιλιζατέρ τιμονιού της Outex, ενώ τα προστατευτικά στον κινητήρα είναι της Zeta. Πολύ όμορφο είναι το πίσω μέρος του Monkey με το μικρό φτεράκι να είναι της Cat S Factory και να έχει δεχτεί τη φροντίδα του Crazy Garage.

Honda Dax 125

Το κερασάκι στην τούρτα αυτού του Honda Monkey είναι οι αναρτήσεις της Ohlins στο πίσω μέρος με δύο STX 36 να προσθέτουν «χρυσάφι» στη μοτοσικλέτα. Η βαφή τέλος είναι δανεισμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Honda HRC. Ο κινητήρας των 125 κ.εκ. έχει παραμείνει αναλλοίωτος στο Monkey προσφέροντας περίπου 10 ίππους ισχύος και 11Nm ροπής. Θυμίζουμε ότι το νέο Monkey διαθέτει σύστημα ABS στροφής, ενώ η τιμή του είναι στα 4.250 ευρώ στην στάνταρ έκδοσή του.

Το βίντεο της Crazy Garage.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!