Το θρυλικό Mille Miglia επιστρέφει και η Alfa Romeo θα κλέψει την παράσταση

Το θρυλικό Mille Miglia επιστρέφει και η Alfa Romeo θα κλέψει την παράσταση

Κώστας Παστρίμας
Το θρυλικό Mille Miglia επιστρέφει και η Alfa Romeo θα κλέψει την παράσταση
Ο ομορφότερος αγώνας στον κόσμο σύμφωνα με τον Ένζο Φερράρι επιστρέφει, με 400 κλασικά αυτοκίνητα στην αφετηρία.

Ο θρυλικός αγώνας Mille Miglia (Χίλια Μίλια) της Ιταλίας αποτελεί το σύμβολο μιας άλλης εποχής, πιο ρομαντικής και σίγουρα πιο απλοϊκής, αλλά παράλληλα και πιο όμορφης όπως συνήθιζε να λέει ο Ένζο Φερράρι. Το 1000 Miglia επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι έχοντας ως κεντρικούς πρωταγωνιστές την Alfa Romeo, τα πανέμορφα κλασικά μοντέλα της μάρκας και φυσικά την ολοκαίνουρια Tonale.

Αφετηρία του αγώνα είναι η πόλη της Μπρέσια και η διαδρομή θα ακολουθήσει την περιπέτεια των χιλίων μιλίων με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρώμη. Ο τερματισμός είναι πάλι στην Μπρέσια μέσα από τα κλασικά «μονοπάτια» της ιστορικής πορείας του αγώνα στο πέρασμα των χρόνων. Οι συμμετοχές είναι πολλές και σημαντικές με περισσότερα από 400 αυτοκίνητα να παίρνουν μέρος στον αγώνα, ενώ 118 από αυτά θα είναι της Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Lancia.

Alfa Romeo

Ανάμεσα στα σημαντικά ιστορικά μοντέλα βρίσκονται τρία τα οποία κλέβουν την παράσταση. Η πρώτη είναι η 6C 1500 Super Sport (1928), η δεύτερη η 1900 Sport Spider (1954) και η τρίτη η 1900 Sport Spider (1956). Σίγουρα η Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport του 1928 είναι εκείνη που αναμένεται να μαγέψει το κοινό. Το μοντέλο έχει ήδη κερδίσει τέσσερις φορές τον αγώνα και στοχεύει τη νίκη και φέτος. Ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος σε σειρά 1.487κ.εκ. με ισχύ 76 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 140χλμ./ώρα.

Alfa Romeo

Η 1900 Super Sprint του 1956, είναι ένα κομψό κουπέ με αμάξωμα από την Touring. Εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με τους χαρακτηριστικούς διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους. Με αριθμό συμμετοχής το «399», το πανέμορφο αυτοκίνητο θα οδηγήσουν δύο τυχεροί εργαζόμενοι της Stellantis, οι Φρανσέσκο Πιρότζι και Κριστίνα Νότα. Το τρίτο αυτοκίνητο της Stellantis Heritage είναι η 1900 Sport Spider του 1954. Κατασκευάστηκε σε μόλις δύο αντίτυπα και εφοδιάζεται με μια τούρμπο έκδοση του 4κύλινδρου κινητήρα της 1900 με τους δύο εκκεντροφόρους, ο οποίος αποδίδει 138 ίππους και εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 220χλμ./ώρα, χάρη στο χαμηλό βάρος των 880 κιλών.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo θα γιορτάσει σε μερικές ημέρες τα 112α γενέθλιά της και η σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον είναι πολύ σημαντική. Για αυτόν το λόγο τα κλασικά αυτοκίνητα θα συνοδεύσει η νέα Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο C-SUV της Alfa Romeo, το οποίο αποτελεί ένα βήμα εξέλιξης, ενώ παράλληλα παραμένει πιστό στις αξίες και το αυθεντικό πνεύμα της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!