Ράλλυ Ντακάρ: Μεγαλύτερο και πολύ αλλαγμένο το 2023

Κώστας Παστρίμας
Ράλλυ Ντακάρ: Μεγαλύτερο και πολύ αλλαγμένο το 2023
Ανακοινώθηκε η διαδρομή του διάσημου αγώνα αντοχής, που και του χρόνου θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Οι διοργανωτές του Ράλλυ Ντακάρ ανακοίνωσαν τη διαδρομή που θα έχει ο αγώνας το 2023. Ο διασημότερος αγώνας αντοχής στον κόσμο του χρόνου θα είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια και οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι σε μεγάλο ποσοστό αλλαγμένες σε σχέση με τις φετινές.

Για πρώτη φορά μετά το 2018, όταν το Ράλλυ Ντακάρ γινόταν στη Νότιο Αμερική, οι Ειδικές Διαδρομές -και μαζί οι αγωνιστικές ημέρες- θα είναι 14, δύο περισσότερες δηλαδή από τον αγώνα του 2022. Και πάλι ο αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας. Η δράση θα ξεκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας με τον «Πρόλογο» του αγώνα – μια μικρή σε μήκος ΕΔ, που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης της πρώτης -από τις 14- «κανονικής» ΕΔ του αγώνα, που θα δοθεί την 1η Ιανουαρίου.

dakar

Το σημαντικό στις ΕΔ του 2023 είναι ότι έχουν αλλάξει σε ποστοστό 70% σε σχέση με τις φετινές. Το συνηθισμένο μήκος τους θα είναι γύρω στα 450 χιλιόμετρα ενώ οι τερματισμοί τους θα βρίσκονται πιο κοντά στους καταυλισμούς, για να μειωθεί το μήκος των Απλών Διαδρομών. Θα υπάρχει επίσης μια «μαραθώνια» ΕΔ, που για τρεις ημέρες θα φέρει τους αγωνιζόμενους στην καρδιά της Σαουδαραβικής Ερήμου, στην περιοχή που ονομάζεται «Empty Quarter».

Ο τερματισμός του Ράλλυ Ντακάρ του 2023 θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο Νταμάμ, που βρίσκεται στην Ανατολική Ακτής της χώρας, στις ακτές του Περσικού Κόλπου (Αραβικού Κόλπου για τους Άραβες).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!