Πύρινη λαίλαπα σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Πύρινη λαίλαπα σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών (vid)
Εκατό ηλεκτρικά οχήματα έγιναν στάχτη σε ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην Ινδία.

Ακόμα και το πάντα «δραματικό» Bollywood πρέπει να ζήλεψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε σταθμό στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη νοτιοανατολικό Νέο Δελχί της Ινδίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τζαμία Ναγκάρ.

Λίγο πριν τις 5 το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμό στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε στο σημείο αλλά χρειάστηκε να περάσουν ώρες προσπάθειας των πληρωμάτων επτά πυροσβεστικών οχημάτων ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Περί τα 100 οχήματα έγιναν στάχτη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα στο σταθμό φόρτισης. Όπως φαίνεται, μπορεί σε αυτούς τους σταθμούς που είναι συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης να υπάρχουν ασφάλειες που διακόπτουν αυτόματα την παροχή ρεύματος, ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν αστοχίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχαν τόσο παλαιότεροι φορτιστές στο σημείο, όσο και νεότεροι.

Φωτιά σε σταθμό φόρτισης

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ολοσχερώς 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 1 ηλεκτρική μοτοσικλέτα, 2 ηλεκτρικά σκούτερ αλλά και 80 e-rickshaw. Ο λόγος για τα ταυτισμένα με το Δελχί τρίκυκλα που με στόχο την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της περιβαλλοντικής μόλυνσης, έχουν εκσυγχρονιστεί. Τα παλιά, ρυπογόνα tuk-tuk έχουν αντικατασταθεί από νέα, ηλεκτρικά οχήματα παρόμοιας εμφάνισης και φιλοσοφίας.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Δείτε περισσότερα στα παρακάτω videos…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!