Formula 1, Μπινότο: «Αποδεικνύεται ότι ακόμα δεν έχουμε πετύχει πλήρη αξιοπιστία»

Formula 1, Μπινότο: «Αποδεικνύεται ότι ακόμα δεν έχουμε πετύχει πλήρη αξιοπιστία»
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari δεν θέλησε πάντως να τα… βάψει μαύρα μετά τα νέα προβλήματα σχετικά με την αξιοπιστία των κόκκινων μονοθεσίων σε αγώνα F1.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και οι οδηγοί της Scuderia Ferrari «προδόθηκαν» σε έναν ακόμα αγώνα της Formula 1 από μηχανικά προβλήματα. Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν εγκατέλειψαν τόσο ο Κάρλος Σάινθ από πρόβλημα στα υδραυλικά όσο και ο Σαρλ Λεκλέρ από κινητήρα. Ήταν η τρίτη φορά για τον Ισπανό και η δεύτερη για τον Μονεγάσκο στη φετινή σεζόν που δεν είδαν την καρό σημαία. Μάλιστα ήταν η πρώτη διπλή εγκατάλειψη για τη Ferrari από τη Μόντσα το 2020.

Ο Ματία Μπινότο εμφανίστηκε πάντως ψύχραιμος μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας ότι η ιταλική ομάδα θα παραμείνει συγκεντρωμένη και θα δουλέψει σκληρά στη συνέχεια. Μιλώντας στο Sky Sports, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος όσον αφορά την αξιοπιστία.

«Αναμφίβολα όσα συμβαίνουν αποτελούν αντικείμενο ανησυχίας. Το είχαμε πει και πριν έρθουμε στο Μπακού, ότι η αξιοπιστία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση της μάχης, δεν είναι μόνο η απόδοση. Ως ομάδα πιέσαμε πολύ μετά το τέλος της περσινής σεζόν προκειμένου να εξελίξουμε το μονοθέσιο. Αποδεικνύεται ότι ακόμα δεν έχουμε πετύχει πλήρη αξιοπιστία, πρέπει να δουλέψουμε και άλλο. Όπως δεν ήμασταν σε κατάσταση ευφορίας στην αρχή της σεζόν, έτσι και τώρα δεν θα απογοητευτούμε. Η ομάδα θα παραμείνει συγκεντρωμένη, θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί στο μέλλον», ανέφερε ο 52χρονος Ιταλός.

Scuderia Ferrari

Όταν ρωτήθηκε αν η Ferrari θα προχωρήσει άμεσα σε βελτιώσεις στα μηχανικά της μέρη, ο Μπινότο απάντησε: «Καταρχάς πρέπει να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε τι ακριβώς συνέβη στον αγώνα. Δεν είναι ίδια όλα τα προβλήματα , ίσως ορισμένα μπορούν να λυθούν γρήγορα. Θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για την ανάλυση, μπορεί ορισμένα να συνδέονται με προηγούμενα προβλήματα, μπορεί και όχι. Δεν έχουμε ακόμη τις απαντήσεις. Π.χ. το πρόβλημα στα υδραυλικά που αντιμετώπισε ο Κάρλος δεν έχει σχέση με αυτό στη Βαρκελώνη. Ίσως είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σύντομα».

Ο Μπινότο κλήθηκε να απαντήσει και για τα θέματα που αντιμετώπισαν στο Μπακού ομάδες στις οποίες παρέχει μονάδες ισχύος η Ferrari. «Νομίζω ότι το πρόβλημα του Ζου δεν σχετίζεται με δικά μας μηχανικά μέρη. Ο λόγος που παρέχουμε εξαρτήματα σε άλλες ομάδες δεν είναι τόσο οικονομικός, όσο προκειμένου να συγκεντρώνουμε δεδομένα. Άρα ό,τι συμβαίνει είναι σίγουρα χρήσιμο. Θα αναλύσουμε και αυτά τα γεγονότα, όπως κάνουμε με τα δικά μας, τα κόκκινα μονοθέσια».

(Πηγή φωτογραφιών: Scuderia Ferrari)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!