Σαρωτικός ο Παναγιώτης Κολλάρος στο CIV Junior

Κώστας Παστρίμας
Σαρωτικός ο Παναγιώτης Κολλάρος στο CIV Junior
Ο Έλληνας αναβάτης κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα του ενιαίου πρωταθλήματος Ιταλίας με μοτοσικλέτες Ohvale.

Οι υποχρεώσεις του 11χρονου αναβάτη Παναγιώτη Κολλάρου ξεκίνησαν στην πίστα Ντ'Αμπρούζο της Ιταλίας. Ο Έλληνας αναβάτης φέτος θα ακολουθήσει το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior στην κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με μοτοσικλέτες Ohvale 110cc. Είναι μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσικλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους τους οδηγούς και μάλιστα οι Ohvale δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες.

Από την πρώτη κιόλας επαφή του με την πίστα ο Κολλάρος ήταν καταιγιστικός σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές. Στις κατατακτήριες του Σαββάτου και της Κυριακής, χωρίς να χρειάζεται να πιέσει άλλο βρέθηκε στην 1η θέση, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο. Στον πρώτο αγώνα ο 11χρονος ήταν άπιαστος φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη με διαφορά 6,8 δευτερόλεπτα από το δεύτερο. Ίδια ήταν η κατάσταση και στο δεύτερο σκέλος με τον Κολλάρο να κατακτά τη νίκη και να γράφει νέο ρεκόρ πίστας.

Ohvale

Ο μαθητής της Yamaha Junior Academy Riding School με προπονητή τον Θανάση Χούντρα, κέρδισε τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του στην Ιταλία και οι άνθρωποι της διοργάνωσης τον αντάμειψαν με μια Έκτακτη Συμμετοχή (Wild Card) στον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας Ohvale στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πίστα Βαράνο. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη συμμετοχή την κερδίζουν οι αναβάτες στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος CIV Junior, Trofeo Prime Pieghe, ωστόσο ο Κολλάρος πήρε το εισιτήριο ανεξάρτητα με τα αποτελέσματά του.

Ohvale

Ο Παναγιώτης Κολλάρος δήλωσε: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά είναι το πόσο φιλόξενοι και φιλικοί ήταν οι Ιταλοί συναθλητές μου εκτός πίστας και το πόσο ανταγωνιστικοί και επιθετικοί είναι μέσα στην πίστα. Η προπόνηση που έχουμε κάνει στην Ελλάδα με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα και η πίστα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Στον 1ο Αγώνα πίεσα από το ξεκίνημα για να είμαι άνετος στην περίπτωση που θα έκανα κάποιο λάθος. Στον 2ο Αγώνα πήγα πιο ήρεμα και στο τέλος μου άρεσε που ανέβηκα στο βάθρο με την Ελληνική σημαία. Επίσης, μου άρεσε που γύρισα στα μαθήματα στο σχολείο και όλοι οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου έδιναν συγχαρητήρια. Ήταν πολύ ωραίο».

Επόμενος αγώνας για τον Παναγιώτη Κολλάρο είναι στις 23-24 Ιουλίου στην πίστα Οτομπιάνο.

Ohvale

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!