Περιβαλλοντική δράση της Hyundai στην Ιθάκη

Περιβαλλοντική δράση της Hyundai στην Ιθάκη

Κώστας Παστρίμας
Περιβαλλοντική δράση της Hyundai στην Ιθάκη
Η Hyundai μαζί με την Healhty Seas αναλαμβάνουν δράση για ακόμα μια φορά στην Ιθάκη.

Στις 8 Ιουνίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών και η Hyundai προχώρησε σε μια σημαντική δράση καθαρισμού στο νησί της Ιθάκης. Ο κολοσσός από την Κορέα συνεργάστηκε στενά με την Healthy Seas και για δεύτερη φορά κατάφεραν να δραστηριοποιηθούν στο νησί του Ιουνίου έπειτα από το περσινό ρεκόρ καθαρισμού.

Το 2021, χάρη στην υποστήριξη της Hyundai, η Healthy Seas διοργάνωσε και πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο καθαρισμό που έγινε ποτέ στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή γύρω από την Ιθάκη. Ωστόσο, μια εγκαταλελειμμένη ιχθυοκαλλιέργεια εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή, καθώς απορρίμματα όπως σπασμένοι σωλήνες, σχοινιά και άλλα υλικά συνεχίζουν να επιπλέουν στη θάλασσα.

Hyundai

Η Healthy Seas και η Hyundai επέστρεψαν στην Ιθάκη με στόχο να ολοκληρώσουν την εργασία που ξεκίνησαν. Σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία η οποία ενημερώθηκε και ευαισθητοποιήθηκε σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, κατάφεραν να καθαριστούν 14 τοποθεσίες σε όλο το νησί. Η ομάδα αποτελούνταν από 45 συμμετέχοντες, 15 δύτες και 10 οργανισμούς, οι οποίοι ανέσυραν 18,5 τόνους δίχτυα φαντάσματα και 5 τόνους θαλάσσια απορρίμματα.

Hyundai

Ο Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe, Μάικλ Κόουλ, δήλωσε: «Η Hyundai σε συνεργασία με την Healthy Seas, υποστηρίζει μια βιώσιμη κοινωνία και καταπολεμά τη ρύπανση των ωκεανών. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά το 2021, ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με δραστηριότητες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο για τις παράκτιες κοινωνίες, τα παιδιά και τους υπαλλήλους μας. Οι πελάτες του IONIQ 5 έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με βιώσιμα πατάκια κατασκευασμένα με νήμα ECONYL. Θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε το νήμα ECONYL στα μελλοντικά προϊόντα μας για να προωθήσουμε μια κυκλική οικονομία υποστηρίζοντας το όραμά μας «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα».

Hyundai

Χάρη στο έργο της Healthy Seas και των συνεργατών της, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής start up Enaleia, μεταξύ άλλων, οι ντόπιοι ψαράδες αναλαμβάνουν επίσης ενεργό ρόλο στην προστασία των θαλασσών. Με την εκστρατεία «Mediterranean Clean Up», η Enaleia ενθαρρύνει τους ψαράδες να στραφούν σε βιώσιμες εποχιακές πρακτικές αλιείας, μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις. Η Enaleia το πετυχαίνει αυτό αποζημιώνοντας τους ψαράδες για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συμφωνούν να περιορίσουν την αλιεία και να βοηθήσουν την οργάνωση σε απομακρυσμένες παράκτιες περιοχές καθαρισμού.

Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!