Φέτελ: «Η Formula 1 είναι έτοιμη να δεχθεί θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό»

Φέτελ: «Η Formula 1 είναι έτοιμη να δεχθεί θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό»
Ο Γερμανός οδηγός έστειλε το δικό του μήνυμα προς την F1 και πιστεύει πως το σπορ είναι σε θέση να υποδεχθεί έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο οδηγό.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, είναι ένας εκ των οδηγών του grid που δε διστάζει να πει την άποψή του. Ο Γερμανός θίγει κοινωνικά θέματα που αφορούν το σπορ και όχι μόνο, ενώ έχει παραδεχθεί πως το γεγονός πως βρίσκεται στην ενεργό δράση του δημιουργεί ηθικά διλήμματα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί πως ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος οδηγός θα βοηθήσει τη Formula 1 να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Ο Γερμανός μίλησε στο περιοδικό Attitude και στήριξε ανοικτά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Δεν το έχω βιώσει, όμως έχω ακούσει κόσμο να μιλάει με αρνητικό τρόπο για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την κοινότητα αυτή. Κάθε φορά πίστευα πως είναι λάθος, αλλά σήμερα έχω την αυτοπεποίθηση να μιλήσω και να τους κλείσω το στόμα. Η ομοφοβία είναι προκατάληψη και οι προκαταλήψεις είναι λάθος. Είναι τόσο απλό», είπε ο Γερμανός.

Επιπλέον τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο για έναν οδηγό να παραδεχθεί δημόσια τη σεξουαλικότητά του και εξηγεί: «Είναι μία παρόμοια κατάσταση με ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή ή οδηγού που είναι ήρωας, πρέπει να ταιριάζει με ορισμένα κριτήρια. Όμως τα κριτήρια είναι λάθος. Πως γίνεται τα στερεότυπα να συνδέονται με την απόδοση ενός ανθρώπου; Ποιος το αποφασίζει αυτό; Χρειάζεται τρομερό κουράγιο για να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό αντί να κρύβεσαι πίσω από μία φιγούρα που βασίζεται στα θέλω άλλων ατόμων».

Ο Φέτελ δεν δίστασε να ρίξει το μπαλάκι στην ίδια τη Formula 1 και τους συναθλητές του και προτρέπει άπαντες να μην μείνουν μόνο στα λόγια: «Τα πράγματα βελτιώνονται, βλέπεις ορισμένους μηχανικούς που είναι πιο ανοικτοί. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όχι μόνο απλό πλευράς σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά γενικότερα. Η Formula 1 ξεκίνησε το κίνημα “We Race as One” το οποίο είναι καλό, αλλά όλοι πρέπει να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε πως αυτό θα επιφέρει μία θετική αλλαγή. Πρέπει λοιπόν να δράσουμε αντί απλά να μιλάμε. Πιστεύω πως η Formula 1 θα δεχόταν θετικά έναν ομοφυλόφιλο οδηγό όπως είναι άλλωστε το σωστό. Πιστεύω πως ένας ομοφυλόφιλος οδηγός θα επιταχύνει τη διαδικασία εξόντωσης των προκαταλήψεων και θα βοηθήσει στο να ωθήσουμε το σπορ σε μία διαφορετική κατεύθυνση».

F1 Μπακού

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!