Polestar 3: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της πολυτελούς μάρκας (vid)

Polestar 3: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της πολυτελούς μάρκας (vid)
Πρώτη φωτογραφία και βίντεο, λίγους μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου.

Σε λίγα χρόνια τα ηλεκτρικά SUV αναμένεται να καταστούν τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική, οπότε μάρκες όπως η Polestar δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κατηγορία. Η πολυτελής θυγατρική της Volvo ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο της ηλεκτρικό SUV επιδόσεων.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία αλλά και ένα βίντεο του Polestar 3, το οποίο ξεχωρίζει από την coupe σιλουέτα και την πανοραμική γυάλινη οροφή. Κατά το λανσάρισμά του, το Polestar 3 θα κυκλοφορήσει σε έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα εξασφαλίζουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Χάρη στην μεγάλη της χωρητικότητα, η μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία άνω των 600 χλμ. με μία φόρτιση.

Μελλοντικά το Polestar 3 θα είναι ικανό για αυτόνομη οδήγηση, ενσωματώνοντας αισθητήρες LiDAR από την Luminar και ισχυρό επεξεργαστή της NVIDIA. Η έναρξη παραγγελιών για το Polestar 3 θα γίνει ταυτόχρονα με την παρουσίαση του αυτοκινήτου, ενώ η παραγωγή του θα αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2023, στα εργοστάσια των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το στρατηγικό πλάνο της Polestar προβλέπει το λανσάρισμα ενός νέου αυτοκινήτου κάθε χρόνο για την επόμενη τριετία. Στόχος της premium μάρκας είναι να έχει παρουσία σε 30 αγορές έως το 2023 και να δεκαπλασιάσει τις πωλήσεις της από το 2021 (29.000 μονάδες) έως το 2025 (290.000).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!