Formula 1: Η Red Bull Racing δίνει τέλος στη διαμάχη για το «Copygate»

Formula 1: Η Red Bull Racing δίνει τέλος στη διαμάχη για το «Copygate»
Η κόντρα της αυστριακής ομάδας με την Aston Martin F1 σχετικά με την αντιγραφή της RB18 έλαβε τέλος.

Διαμάχη με… οσμή σκανδάλου ήταν και πάει. Αφού μας απασχόλησε αρκετές εβδομάδες, η νέα διαμάχη της Red Bull Racing με την Aston Martin F1 φαίνεται πως λήγει – ουσιαστικά δίχως να έχει εντοπιστεί κάτι μεμπτό από την πλευρά της βρετανικής ομάδας.

Η κόντρα των δύο πλευρών ξεκίνησε για πρόσωπα. Οι «πράσινοι» έχουν ξελογιάσει αρκετό προσωπικό των «ταύρων», με τον επικεφαλής σχεδιασμού Νταν Φάλοουζ να είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που έκανε τη διαδρομή από το Μίλτον Κινς προς το Σίλβερστον.

Νταν Φάλοους

Τότε οι δύο πλευρές πήγαν στα δικαστήρια και τελικά τα βρήκαν μακριά από τις αίθουσες. Αλλά η κόντρα τους είχε και νέα επεισόδια. Όταν η Aston Martin παρουσίασε ουσιαστικά μία Β’ Εκδοχή της AMR22 στο Grand Prix της Ισπανίας, οι ομοιότητες με τη Red Bull RB18 ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Καθώς προτού εφαρμοστεί κάθε νέα ιδέα, οι ομάδες στέλνουν τα σχέδια στην FIA για έγκριση, στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού βάρεσαν καμπανάκια. Γι’ αυτό και μέλη της ταξίδεψαν στην Αγγλία, όπου τελικά πείστηκαν πως όσα παρουσίασε η Aston Martin, δοκιμάζονταν στην αεροδυναμική σήραγγα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Για την FIA το θέμα έληξε εκεί. Για τη Red Bull πήρε και… παράταση. Η αυστριακή ομάδα έκανε και εσωτερική έρευνα, ουσιαστικά φοβούμενη πως είχαν υπάρξει διαρροές από το εργοστάσιό της!

Τελικά κι εκεί φαίνεται πως αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός αφού όπως τονίστηκε από την πλευρά της Red Bull, το θέμα έληξε. Αν και ο ειδικός σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας σε θέματα F1, Χέλμουτ Μάρκο, φρόντισε στην… αποφώνηση, να πετάξει δηλητήριο προς το αντίπαλο στρατόπεδο.

Χέλμουτ Μάρκο

«Υπήρχαν δεδομένα που έγιναν download αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε που κατέληξαν. Εφόσον δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κατά της Aston Martin. Και δεν συνεχίζουμε το θέμα επειδή δεν είναι καν άμεσος ανταγωνιστής μας», είπε ο Μάρκο στο Motorsport-Total.

Η συνέχεια, εντός πίστας, στις 12 Ιουνίου με το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, στους δρόμους του Μπακού!

LIVE

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!