Formula E, Τζακάρτα: Ο Έβανς έγραψε ιστορία

Formula E, Τζακάρτα: Ο Έβανς έγραψε ιστορία
Ο οδηγός της Jaguar πανηγύρισε στην Ινδονησία την τρίτη φετινή νίκη του!

Ο Μιτς Έβανς της Jaguar TCS Racing ήταν ο μεγάλος νικητής του παρθενικού αγώνα της Formula E που έλαβε χώρα στην Ινδονησία και συγκεκριμένα, στους δρόμους της Τζακάρτα.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή επιτυχία του Νεοζηλανδού, που μπήκε πάλι στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου της σεζόν 2021/2022 αφού είναι μόλις 15 πόντους μακριά από την κορυφή και τον Στόφελ Φαντούρν της Mercedes-EQ που έμεινε πέμπτος.

Η μάχη για τη νίκη ήταν συναρπαστική και είναι χαρακτηριστικό πως το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τρεις οδηγούς εντός του ίδιου δευτερολέπτου! Με τον Έβανς να «κλέβει» τα ηνία από τον Ζαν-Ερικ Βερν της DS TECHEETAH στη στροφή 7 του γύρου 31 κι έπειτα να αμύνεται επιτυχώς μέχρι τέλους.

Formula E Τζακάρτα Έβανς

Ο Γάλλος μπορεί να έχασε τη νίκη αλλά τερματίζοντας μπροστά από τον Εντοάρντο Μορτάρα της ROKiT Venturi Racing, τον προσπέρασε στη βαθμολογία. Μετά από εννέα αγώνες, οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν ξεχωρίσει βαθμολογικά κι όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσουν τους διεκδικητές του τίτλου.

Βέβαια φαβορί παραμένει ο Φαντούρν που έκανε τρεις απαιτητικές προσπεράσεις που του επέτρεψαν να ανέβει πέμπτος, τερματίζοντας οριακά πίσω από τη DS TECHEETAH του Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα.

Η τελική κατάταξη:

Formula E Τζακάρτα

Η βαθμολογία οδηγών:

Formula E Τζακάρτα

Η βαθμολογία κατασκευαστών:

Formula E Τζακάρτα

Επόμενο ePrix είναι αυτό του Μαρακές, στις 2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!