Formula 1: Ο Πέρεζ είχε υπογράψει πριν το Grand Prix του Μονακό

Formula 1: Ο Πέρεζ είχε υπογράψει πριν το Grand Prix του Μονακό
Η εμφάνιση του Μεξικανού οδηγού στο Μονακό φαίνεται πως δεν οφείλεται μόνο στην ταχύτητά του, αλλά και στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε πριν το Grand Prix.

Το επεισοδιακό Grand Prix Μονακό του 2022 μας χάρισε έναν ιδιαίτερα ανατρεπτικό αγώνα, με τον Σέρχιο Πέρεζ να φτάνει στην πρώτη του νίκη στη σεζόν. Ο Μεξικανός είχε την τέλεια στρατηγική και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Scuderia Ferrari, που έχασε την ευκαιρία να μετουσιώσει ακόμα μία pole position σε νίκη.

Λίγα 24ωρα μετά τον αγώνα, η Red Bull Racing ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Πέρεζ για τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως, όπως αποκαλύπτει στο ΟΕ24 ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, το συμβόλαιο με τον Μεξικανό υπεγράφη πριν το Grand Prix Μονακό.

«Την Παρασκευή πριν τον αγώνα του δώσαμε το νέο συμβόλαιο. Μετά την υπογραφή του ο Πέρεζ είχε επιπλέον κίνητρο. Είναι φοβερό που έχουμε αυτό το δίδυμο οδηγών. Ήδη έχουμε κατακτήσει μαζί τους πέντε νίκες φέτος», ανέφερε ο Αυστριακός.

Χέλμουτ Μάρκο

Φέτος ο Πέρεζ είναι πιο κοντά στον Φερστάπεν σε απόδοση εντός πίστας και αυτό φαίνεται από τη μικρή διαφορά που έχουν στη βαθμολογία. Όμως ο Μάρκο δεν πιστεύει ότι ο Ολλανδός ανησυχεί πως θα χάσει το στάτους του νούμερο ένα εντός της ομάδας: «Ο Μαξ παραμένει ήρεμος, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η Ferrari είναι αυτή που είναι υπό πίεση. Ο Λεκλέρ περνάει δύσκολα και κάνουν λάθη. Στο Μονακό οδηγήσαμε τη Ferrari στο λάθος και το έκαναν».

Η μάχη ανάμεσα στις Ferrari και Red Bull Racing συνεχίζεται στο Αζερμπαϊτζάν και στο σιρκουί πόλης του Μπακού, το τριήμερο 10-12 Ιουνίου. Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Φερστάπεν έχει 9 βαθμούς διαφορά από τον Λεκλέρ, ενώ στους κατασκευαστές η Red Bull Racing έχει διαφορά 36 βαθμών έναντι της Ferrari.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!