Formula 1, Μονακό: O Πέρεζ πανηγύρισε τη νίκη στο Μονακό με βουτιές στην πισίνα (vid)

Formula 1, Μονακό: O Πέρεζ πανηγύρισε τη νίκη στο Μονακό με βουτιές στην πισίνα (vid)
H νίκη στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου είναι το όριο του κάθε οδηγού και επιβάλλονται οι ανάλογοι πανηγυρισμοί.

Ποιος να το περίμενε πως στο Grand Prix Μονακό του 2022 ότι ο Σέρχιο Πέρεζ θα είναι ο μεγάλος νικητής... Σε έναν χαοτικό αγώνα, που καθυστέρησε μία ώρα να ξεκινήσει και διεκόπη κατά τη διάρκειά του, ο Μεξικανός ήταν άπταιστος, ταχύτατος και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και τρίτη στην καριέρα του.

Η ομάδα του αξίζει επίσης συγχαρητήρια για την άψογη στρατηγική, σε ακόμα έναν αγώνα που η Ferrari ήταν το απόλυτο φαβορί. Στη Scuderia έχουν πολλά ζητήματα να λύσουν με την κακή στρατηγική που κόστισε τη νίκη και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών.

Η ιταλική ομάδα προσπάθησε να κερδίσει ό,τι μπορεί, κάνοντας ένσταση για τα αποτελέσματα του αγώνα, επειδή τόσο ο Σέρχιο Πέρεζ, όσο και ο Μαξ Φερστάπεν πάτησαν τη γραμμή στην έξοδο του pitlane. Τι κι αν οι αγωνοδίκες περίμεναν σχεδόν 5 ώρες για να ανακοινώσουν το πόρισμά τους, τα πανηγύρια στο Energy Station της Red Bull Racing είχαν ξεκινήσει. Ο Πέρεζ εκπλήρωσε το όνειρο που έχει κάθε οδηγός, να θριαμβεύσει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και το πανηγύρισε δεόντως.

Η μία βουτιά διαδέχθηκε την άλλη, αγκαλιά με τη σημαία του Μεξικού. Το κερασάκι στην τούρτα μάλιστα δεν ήταν άλλο από το backflip που έκανε.

Όπως είναι λογικό, μαζί του ακολούθησαν οι μηχανικοί της ομάδας που φρόντισαν ώστε η RB18 να λειτουργεί κανονικά και οι αλλαγές ελαστικών στα pit να είναι αλάνθαστες. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Red Bull Racing στο Μονακό, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει εκεί το 2021.

Σέρχιο Πέρεζ

Κατά το παρελθόν στην πισίνα του Energy Station, που η πρόσβαση είναι μόνο για «εκλεκτούς», έχουν κάνει τις δικές τους βουτιές οι Μαρκ Ουέμπερ και Ντάνιελ Ρικάρντο, έπειτα από τις νίκες τους στους στενούς και άκρως απαιτητικούς δρόμους. Αυτή μάλιστα ήταν η πέμπτη νίκη της Red Bull Racing στο Μονακό. Ακολουθεί σε δύο εβδομάδες το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου ο Πέρεζ κέρδισε το 2021. Μπορεί να το επαναλάβει φέτος;

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!