MotoGP Καταλονία: Pole Position για τον Αλέιξ Εσπαργκαρό!

MotoGP Καταλονία: Pole Position για τον Αλέιξ Εσπαργκαρό!
O Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική επίδοση.

Η ταχύτητα της Aprilia επιβεβαιώθηκε και στις κατατακτήριες του Grand Prix Καταλονίας, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να παίρνει μία σημαντική pole position μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Ισπανός έγραψε χρόνο στο 1:38,742 και επικράτησε του Πέκο Μπανάια της Ducati, ενώ την πρώτη σειρά έκλεισε ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha.

Q1

Συνολικά 14 από τους 15 αναβάτες πήραν μέρος στη διαδικασία καθώς ο Άλεξ Μάρκεθ της LCR είχε σφοδρό ατύχημα στο FP4 και έμεινε θεατής στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι ομάδες είχαν δύο γρήγορους γύρους είχαν στο πρόγραμμά τους, με τους αναβάτες να πιέζουν στο όριο για να προκριθούν στο Q2. Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia είχε το προβάδισμα μετά τα πρώτα περάσματα με το 1:39,554 και στη 2η θέση ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι της VR46.

Όλα όμως κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. O Μπίνερ πήγε να κάνει την έκπληξη ανεβαίνοντας για λίγα δευτερόλεπτα στην κορυφή, όμως οι Βινιάλες και Μπεζέκι τον εκτόπισαν άμεσα. Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς, με την κατάταξη να αλλάζει με κάθε πέρασμα. Αυτός που κατάφερε εν τέλει να πάει κόντρα στα προγνωστικά ήταν ο Νακαγκάμι που πήρε τη 2η θέση και το εισιτήριο για το Q2 εκτοπίζοντας τον Μπεζέκι.

Q2

Όπως και στο Q1, έτσι και στο Q2 οι αναβάτες είχαν δύο γρήγορους γύρους και μετά θα επέστρεφαν στο γκαράζ ώστε να βάλουν ένα δεύτερο σετ ελαστικών.

Η μάχη ήταν εντυπωσιακή, με τον Κουαρταραρό να είναι στην προσωρινή pole position με το 1:39,055. Οι διαφορές ήταν τρομακτικά μικρές με τον Μπανάια να είναι πιο αργός για μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Εσπαργκαρό για 12. Οι Μαρτίν και Ρινς επίσης είχαν διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο από τον Γάλλο και όλα ήταν ανοικτά για τη συνέχεια της διαδικασίας.

Ο Μπανάια ήταν αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με επίδοση στο 1:38.787 αλλά ο Εσπαργκαρό απάντησε με χρόνο 1:38,742. Ο Κουαρταραρό δεν μπορούσε να βελτιώσει, ενώ ο Μπανάια παρά τον καλύτερο χρόνο του, δεν κατάφερε να εκτοπίσει τον Εσπαργκαρό από την κορυφή.

Εντυπωσιακή προσπάθεια έκανε ι Ζαρκό που είναι 4ος μπροστά από τον εντυπωσιακό Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο που χώρισε τις δύο Pramac Racing. O Άλεξ Ρινς δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Βινιάλες, Μαρίνι, Πολ Εσπαργκαρό, Μίλερ και Νακαγκάμι.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του MotoGP Καταλονίας:

MotoGP Spain

Ο μεγάλος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!